Arról már írtunk, hogy A Mad men, aztán pedig A szolgálólány meséje című sorozat sztárja hogyan lett az, aki, egy elismert és tehetséges színésznő. Arról viszont kevésbé esett szó, hogy Elisabeth Moss szcientológus. Erről nem is nagyon szokott nyilatkozni, de most legutóbb megtette.

Azt is elmondta, hogy miért nem szokott róla interjúkban beszélni. Ennek amúgy nincs különösebb oka, pusztán nehéz erről "kipakolnia", amikor elkapják pár szóra, esetleg egy rövid beszélgetésre. Amúgy a szcientológiával való kapcsolatát bonyolultnak mondaná. Némi ellentmondással küzd ezen a téren. Egyrészt van az, hogy az asztalnál két dologról nem szabad beszélni: a politikáról és a vallásról. Közben meg A szolgálólány meséjében szerepel, ami egyértelműen a vallásról és a politikáról szól, így fura is számára, amikor ezekről kérdezik. Ettől függetlenül viszont hisz a szólás és a vallás szabadságában.

Történhet bármi, én nem foglak megfosztani a jogodtól, hogy arról beszélj, amiről akarsz, vagy higgy valamiben, de te sem veheted el tőlem ugyanezt.

- mondta a színésznő, aki még arra is kitért, hogy neki nem dolga, hogy a szcientológia LMBTQ-ellenes kijelentéseivel foglalkozzon. Ő továbbra is nagy feminista, aki elszántan támogatja a meleg közösséget.

Erősen hiszek abban, hogy az ember bármire képes, azt szeret, akit csak akar, és az lehet, ami csak akar. 

(USA Today)