Egy-két mondatban mi is írtunk már Billie Eilish-ről, amikor megjelent az I Heart Radio Music Awards vörös szőnyegén. Leginkább a furcsa, mondjuk ki, egyáltalán nem szexi ruhája miatt is kitűnik a tömegből, de nem mellesleg ő az első olyan zenei előadó, aki a 2000-es években született és az albuma első helyen kezdett a Billboard 200-as listáján. Az Index is megírta, hogy ez a 17 éves lány a popzene új szupersztárja, de mit lehet még tudni Billie Eilishről azon túl, hogy menő zenét csinál?

Aki most ismerkedne Billie Eilish nevével illetve zenéjével, annak kezdésként a When i was older, illetve a Bad guy című dalokat ajánlanánk. A hangzásba és a zenei világba nem mennénk bele, de azt azért megállapíthatjuk, hogy az elég tágan értelmezett pop világában Billie Eilish tényleg valami olyat csinál, ami működik. Ezt az is bizonyítja, hogy egy hét alatt a legfrissebb klipje 50 millió megtekintést ért el. És jegyezzük meg, hogy ez is popzene, meg Madonna és Britney is, de míg utóbbiaknál már él a nosztalgiázás élménye is, addig Billie Eilish a jelen legnagyobb dobása. Ezt nem az az igen beszédes Youtube-os megtekintésszám mondatja az emberrel, hanem az, hogy a 17 éves popzenei szupersztár nagy rajongója a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl is. De Julia Roberts, Sam Smith és Tom Yorke is imádja, amit csinál.

Amúgy már találkozott Stella McCartney-val, aki pont az apjával, Paul McCartney-val videóchatelt. Ez is nagy dolog volt számára, de ami még ennél is fontosabb volt neki, hogy egy londoni koncertjén találkozott a backstage-ben Mel C-vel a Spice Girlsből. Ja, és még Justin Bieber nagy rajongója is, de annyira, hogy amikor a kanadai popsztár visszakövette Instagramon, azt ő tényleg óriási ügyként élte meg.

Sokan vélhetik úgy, hogy Billie Eilish egy jól kitalált figura, de erről szó sincs. Zenészcsaládból származik, már gyerekként elkezdett zenélni. Az első saját szerzeményét a The Walking Dead című sorozat ihlette, de annyira, hogy konkrétan vannak olyan a sorok a dalszövegben, amik a sorozatban is egy az egyben elhangoztak. Ezt megelőzően pedig a Los Angeles-i gyerekkórusnak is a tagja volt. A zene mellett még a tánc volt az, ami fiatalabb korában nagyon meghatározó szerepet töltött be az életében. Heti 11 órát is gyakorolt egy stúdióban, amikor versenyre készült. Komoly eredményt viszont nem sikerült ezen a téren elérnie, mivel lesérült. De a lelkesedés megmaradt, ez a klipjeiben is látszik.

Még egy apró érdekesség: tourette-szindrómában szenved. Erről írt is egy nyilvános posztot, aminek következtében a rajongói közül sokan megkönnyebbültek, hogy nincsenek egyedül ezzel a betegséggel. 

Ő lenne Billie Eilish, aki nem csak egy furán öltözködő lány, aki fekete könnycseppeket sír a klipjébe.