Anne Hathaway januárban beszélt arról először, hogy megfogadta, hogy most egy ideig nem iszik alkoholt: egészen addig, amíg a fia be nem tölti a 18-at. Mivel a gyerek jelenleg 3 éves, ez a következő másfél évtizedre szóló elköteleződést jelent.

A 36 éves színésznő most azt mondja, a döntés azután jött, hogy Matthew McConaughey és felesége, Camila Alves társaságában voltak egyet italozni, és ezt követően született meg benne az elhatározás. Nem is annyira a részegség miatt fogadta meg az absztinenciát, nyilatkozata szerint nem maga az ivás a probléma, hanem a másnaposság. Állítása szerint a legutóbbi berúgás után csak öt nap elteltével múlt el a másnapossága, és azt mondja, jelenleg nem fér bele az életébe ilyesmi. Majd ha idősebb lesz, a gyereke elköltözik otthonról, akkor már rá fog érni napokig kúrálni magát egy végigszeszelt este után.

A Huffington Post mindezt a Boston Commonra hivatkozva írja, hogy a berúgás nélküli, mértékletes alkoholfogyasztást Anne Hathaway miért nem tartja megvalósítható opciónak a következő 15 évre, azt a cikk nem említi. A fenti borítókép mindenesetre március 14-én készült a színésznőről New Yorkban.