Nehezen lehetne elképzelni a '90-es évek sitcomjait Melissa Joan Hart nélkül, aki nemcsak a Sabrina, a tiniboszorkányban, hanem a Clarissa című sorozatban is játszott, aztán vagy 20 évre eltűnt. Igaz, hogy 2010-ben is szerepelt egy sorozatban, ráadásul főszerepet, még így is sikerült összehoznia, hogy egykori rajongói még mélyebbre temessék az emlékezetükben. Most azonban egy vadonatúj netflixes sorozattal tért vissza, amivel már sokkal valószínűbb, hogy fel tudja magára hívni a figyelmet.

Mielőtt azonban rátérnénk az új szerepére, elevenítsük fel egy picit, mi mindent köszönhetünk a színésznőnek. 

Azok a '90-es évek!

Mindenekelőtt a '91-95 között sugárzott nickelodeonos sitcomot, a Clarissát, melyben egy hétköznapi tinédzserlányt alakított, akinek olyan prózai problémákkal kellett szembenéznie, mint az idegesítő kisöcsi és a béna szülők. 

A színésznő mai fejjel már nem emlékszik vissza annyira örömtelien az akkori évekre, mivel a folyamatosan ingáznia kellett a New Yorkban élő családja és Orlando között, ahol a filmet forgatták. Ja, és mindemellett még suliba is kellett járnia.

A sorozat készítői bő két évtizeddel a sorozat befejezése után egy rövid ideig elméláztak azon, mi lenne, ha a folytatnák a sitcomot egy felnőtt Clarissával, de aztán (szerencsére) gyorsan kiverték a fejükből ezt az ötletet.

Sabrina is visszatért

2018-ban közben a Netflixen újraindult a Sabrina, a tiniboszorkány is, teljesen új szereplőgárdával. Ebben az új verzióban a címszerepet Kiernan Shipka kapta, aki a Mad Menben Don Draper lányát alakította.

Melissa Joan Hart másik ikonikus szerepe a Sabrina, a tiniboszorkány c. sorozatban volt, ami 1996 és 2003 között 7 évadot élt meg. A sorozatban egy 16 éves lányt alakított, aki a születésnapján jött rá, hogy mágikus képességekkel bír, pont úgy, mint két nagynénje, Hilda és Zelda. 

A sorozat vége után egy hosszas szünet következett. Ez idő alatt 2003-ban megházasodott, majd utána három gyereket is szült. 

A családalapítás után a 2010-től 2015-ig futó a Melissa & Joey című, kevésbé ismert sorozattal próbált meg visszatérni. Hart egy politikusnőt alakított benne, aki egyben egyedülálló pótanya is, és egyszerre próbál meg jó családanya és a munkájában sikeres nő lenni. (Ilyen eredeti ötlet alapján nem értjük, miért csak 3 évadot élt meg a sorozat.)

 Eddig tartott a múlt idő, és most jöjjön a jelen

Melissa Joan Hart a Netflix segítségével próbál újra felkapaszkodni a csúcsra. Legújabb sorozata a No Good Nick, amiben a színésznő megint egy családanyát alakít. A történet szerint a főszereplő egy átlagos családban él, aminek a békés hétköznapjait egy Nick nevű lány teszi tönkre, aki az egyik napon azzal állít be hozzájuk, hogy ő egy távoli rokon. Pedig valójában erről szó sincs, a 13 éves lány át akarja várni a gyanútlan családot.