Bár már 12 éve meghalt Németh Kristóf édesapja, a színész még mindig gyakran gondol rá, sőt, beszélget is vele. A színész kapcsolatukról Peller Mariann műsorában, Az utazás a lelked körülben mesélt. 

Németh Kristóf édesapja alig néhány nappal azután halt meg, hogy megszületett Kristóf fia, Lóránt, akit a színész állítása szerint meg is látogatott a nagyapja. 

Lóci fiam 4-5 éves lehetett, anyukámmal voltak otthon együtt. Amikor jöttem haza, édesanyám mesélte, hogy Lóci mondta, hogy itt volt a nagypapája, aranyos volt, beült és nézte őket, aztán elment

- mesélte Németh Kristóf a műsorban, akit rosszul érintett, hogy az apja nem őt, hanem az unokáját látogatta meg.

Rossz néven vettem, rám nem is volt kíváncsi?

- tette fel a kérdést a gyerekének a színész, majd a fia elmondta, hogy az elhunyt azért nem őt látogatta meg, mert tudta, hogy vele minden rendben van. 

Németh Kristóf édesapja 56 éves volt, amikor megszületett Kristóf és 89 évesen halt meg. A színész visszaemlékezéséből kiderül, hogy kapcsolata az édesapjával mély és őszinte volt. Még ma is mindennap beszélget vele, például Vérmezőn, ahova kedves, régi emlékek kötik, de még a nászútján is érezte édesapja jelenlétét. 

Abban nagyon szeretnék hinni, hogy még fogok találkozni azokkal valamilyen formában, akik nekem fontosak. Nem tudom elképzelni, sem a Jóisten, sem a természet nem olyan pazarló, hogy ha létrejött valami, abból semmi legyen

- fejtette ki a meggyőződését a színész a műsorban.