Naomi Campbell egy nigériai divatshow-n mesélt arról, hogy őt is érte már negatív diszkrimináció bőrszíne miatt. 

A 48 éves szupermodell már visszatérő vendége a Nigériában megrendezett Arise Fashion Weeknek, ahol a színes bőrű modellek és designerek kerülnek az előtérbe. A rendezvény célja, hogy segítse az afrikai származású, divatiparban dolgozó művészek és modellek nemzetközi elismertségét, ami nem is olyan egyszerű. Negatív diszkriminációban még Campbellt is volt része, aki be is számolt erről az élményéről:

Egy reklámkampányt készítettem az egyik márkának, amikor megtudtam, hogy az egyik ázsiai ország nem használta a rólam készült képeket a bőröm színe miatt. 

Bár a szupermodell tapintatosan hallgatott arról, hogy pontosan melyik országról és  reklámkampányáról van szó, a választ sejthetjük. 

Kicsit ironikus ez az egész, mivel az ő génjeikből is van bennem 

- utalt a képeit negligáló országra Campbell, aki apai nagyanyja révén jamaicai-kínai felmenőkkel is büszkélkedhet, így valószínűleg Kína a szóban forgó ország.

A modell azt is hozzátette, hogy a kellemetlen incidens nem állította meg,. Ahogy fogalmazott:

Ez csak egy újabb ország, aminek meg kell mutatni, hogy mennyire szűk látókörűek és rá kell ébreszteni őket, hogy ma már nem így működik a világ. 

Ugyanakkor egy percig sem akarta őket meggyőzni, hogy használják a róla készült kampányfotót. Helyette csak megpróbál önmaga lenni, és azt csinálni, amit mindig is csinált: modellkedni. 

(bbc)