Charlize Theronnak két afrikai származású örökbe fogadott gyereke van.  Jacksont 2012-ben, Augustot pedig 2015-ben vette magához. Bár Jackson fiútestbe született, lánynak érzi magát, ezért Theron úgy is neveli őt. A színésznő legújabb filmjét, a Csekély esélyt reklámozvajárt Londonban, ahol a Graham Norton Show-ban mesélt arról, hogyan neveli lányait.

A most 7 éves Jackson az örökbefogadás után nem sokkal, 3 éves korában jelentette be anyjának, hogy ő nem fiú, akire azóta Theron lányként gondol.

Két gyönyörű fekete afrikai kislányt nevelek. Azt akarom, hogy fedezzék fel önmagukat, ne feltétlenül az én származásom határozza meg őket. Tanítottam nekik két nagyon édes afrikai dalt, amik az udvariasságról szólnak

– nyilatkozta a Daily Mailnek a dél-afrikai származású Theron, aki a Dél-afrikai Köztársaságban hivatalos afrikaans nyelvet is próbálta megismertetni a gyerekeivel. 

Jacksonról így nyilatkozott:

Igen, először én is azt hittem, hogy fiú, amíg rám nem nézett hároméves korában és azt mondta: „Nem vagyok fiú!” Hát akkor így állunk, gondoltam magamban. Két csodálatos lányom van, akiket, a többi szülőhöz hasonlóan védelmezni akarok, és szeretném látni, ahogy felcseperednek. Szülőként az a dolgom, hogy ünnepeljem és szeressem őket, és hogy megbizonyosodjak arról, hogy mindenük megvan, amire szükségük van, hogy azzá váljanak, akik lenni szeretnének. 

Majd hozzátette:

Olyan országban nőttem fel (Dél-afrikai Köztársaság – a szerk.), ahol az emberek féligazságok  között éltek, senki nem mondott ki semmit nyíltan. Engem nagyon határozottan úgy nevelt fel édesanyám, hogy ne ilyen legyek. 

Theron kifejtette, hogy az anyja megtanította rá, hogy mindig álljon ki magáért, és egy olyan életet éljen, amiben nincsenek hazugságok és kényelmesen érzi magát. 

Theron 15 éves volt, amikor alkoholista apja részegen hazaállított és azzal fenyegette meg őt és az édesanyját, hogy lelövi őket. Végül a dulakodás közben Theron anyja volt, aki elsütötte a fegyvert és megölte a férjét. A bíróság önvédelemnek minősítette a tragédiát, ezért nem indult eljárás Theron anyja ellen.