A New York-i Met-gála minden évben hoz magával valami furcsaságot, legalábbis a ruhák terén. Napvilágra került néhány íratlan szabály, amit az Anna Wintour által szervezett eseményen a leghíresebb vendégeknek is illik betartani.

Szelfimentes zóna

A gála annyira exkluzív és titkos, hogy jobb, ha semelyik sztár nem készít videókat vagy fotókat. Nem igazán fognak kikerülni az Instára vidám szelfik vagy érdekes Instastory-videók a kulisszatitkokról. Jó, persze, ennyi celebnek nem lehet parancsolni, nyilván van, aki megszegte már ezt a szabályt. Kylie Jenner még 2017-ben pl. nem bírta ki, hogy ne kattintson egy tükrös szelfit a WC-ben többedmagával.

Jobb, ha elő sem veszik a telefont

Nem érdemes túl sokat mobilozni a celebeknek a Met-gálán, mert nagy az esély rá, hogy figyelmeztetik őket. Egy korábbi gála szervezője, Sylvana Durett 2016-ban úgy nyilatkozott, hogy bár nem csekkolnak folyton mindenkit, de ha egyértelműen a telefonján lóg valaki, akkor rászólnak az illetőre. Anna Wintour, a Vouge főszerkesztője már 1995 óta az esemény elnöke. A klasszikus, beszélgetős vacsorákat preferálja, anélkül, hogy a vendégek a mobil képernyőjére merednének egész este.

18+-os party

Sok tinisztár lepődött már meg, hogy nem kapott meghívót a gálára. Ha valaki még nem töltötte be a 18. életévét, kár is reménykednie, nem lesz meghívva az eseményre. (Korábban azért volt olyan, hogy kiskorúak is részt vettek a gálán, például Jaden és Willow Smith.) Idén sem férnek fel a gyerekek és a kiskorúak a listára, így pl. a Stranger Things sztárja, a 15 éves Millie Bobby Brown és egy évvel idősebb pasija, Romeo Beckham sem bulizhat ott majd.

Nincs füstölés

Talán nem olyan meglepő, hogy a Metropolitan múzeum művészeti gyűjteményének nem igazán teszt jót a dohányfüst. Mondjuk a szófogadatlan celebek, mint Marc Jacobs vagy Bella Hadid ezt is megszegték, ők a mellékhelységet füstölték tele.

Az ismerkedés kötelező

Anna Wintour direkt szétülteti a hírességeket, legalábbis az biztos, hogy párjuktól messze kapnak helyet. Nem szeretné, hogy a házastársak egymáson lógjanak egész este, szociálisan aktívnak kell maradnia mindenkinek. 

gusztustalan kaják kizárva

Egyértelmű, hogy a puccos ruhákba öltözött hírességek foga közé nem ragadhat holmi petrezselyemdarab! Fokhagyma, de csúnya kaja sem szerepelhet az étlapon.

nincs olyan, hogy kösz, nem, majd legközelebb

Anna Wintour különösen kényes erre: a meghívásra nem fogad el nemleges választ. Vagyis de, csak akkor a következő évben könnyen elkeveredhet a postán az adott sztár meghívója...

És még pár érdekesség

Eddig a szabályok, de van már annyi hír az idei Met-gáláról, hogy Lady Gaga már tuti ott lesz, annyira készült az eseményre, hogy a gála előestéjén ebben a fodorcsodában pózolt.

Korábbi MET-gálákról írtuk

2016-ban hófehér ruhát öntöttek le vörösborral, de aztán lenyisszantották. Mindenkit kb. olyan arccal kaptak le, mint aki rosszul lenne, Beyoncé ruhájából pedig sok mém született.

2017-ben talán még több érthetetlen ruhakölteményben libbentek be a sztárok az eseményre. Katy Perry ruhája különösen brutális volt, Cara Delevingne és Rita Ora meg mintha egy műanyag parókával vagy LEGO-hajjal (?) bulizott volna. 

2018 volt a katolikus szerelések éve, amikor Szűz Mária, papok és pápák által inspirált rucikban pompázott mindenki.

Kiváncsian várjuk, idén mikkel rukkolnak elő a Camp: Notes on Fashion témára!

(Forrás: New York Post)