Anna Wintour egy nagy hatalmú nő. Az amerikai Vogue főszerkesztője a Met-gála háziasszonya, így ő dönti el, kiket hívjanak meg a nagyszabású eseményre. Az amerikai elnök nemcsak idén nem volt a meghívottak listáján: Wintour már nem szeretné többet itt látni, pedig régen elég gyakori vendég volt a Met-gálán. 1985-ben például még csak üzletemberként, az akkori első feleségével, Ivanával érkezett a gálára. 

Aztán jó pár évtizeddel később, 2004-ben állítólag itt kérte meg mostani felesége, Melania kezét. Nem is akárhogyan: a tízkarátos gyémántgyűrű 1,5 millió dollárba, vagyis több mint 4 milliárd forintba került. Igaz, Trump később azt mondta, az ékszert kedvezményes áron, mindössze félmillió dollárért (144 millió forint) vásárolta. 

Anna Wintour idén James Corden Late Late Show-jában árulta el, hogy noha Trump már többször is a Met-gála vendége volt, idén nem hívta meg, és nem is tervezi, hogy jövőben másképp tenne.

Wintour nem rokonszenvezik a házaspárral. Míg a korábbi First Lady, Michelle Obama férje elnöksége alatt háromszor is volt az amerikai Vogue címlapján, Melaniát mindeddig egyszer sem kérték fel címlapfotózásra. Igaz, a mostani First Ladynek is volt már Vogue-címlapja, igaz, jóval azelőtt, hogy az ország első asszonyává vált volna. 

Melania 2005-ben, épp a Trumppal kötött házassága miatt került a magazin címlapjára, amin esküvői ruhában pózolt. 

Forrás: Standard