Georgia állam kormányzója aláírt egy törvényjavaslatot, ami minden abortusz betiltását írja elő a terhesség hatodik hetétől kezdve, akkor is, ha a terhesség nemi erőszak vagy vérfertőzés következménye. Ezzel Georgia már a hatodik ilyen tiltást alkalmazó állam az USA-ban, és az intézkedés jelentős felháborodást váltott ki. Felháborodott Milla Jovovich színésznő is, annyira méghozzá, hogy az Instagramon egy olyan élményét osztotta meg, amiről, azt mondja, soha nem akart beszélni, de most úgy érzi, hogy muszáj.

Két évvel ezelőtt volt egy sürgősségi abortusza, ami élete legrosszabb depresszióját váltotta ki.

A 43 éves színésznő így számol be a fenti posztban arról az élményéről, aminek alapján úgy érzi, a nőknek bizonyos esetekben mindenképpen joguk van biztonságos, civilizált és jogszerű abortuszhoz a terhesség hatodik hete után is:

Volt egy sürgősségi abortuszom 2 évvel ezelőtt. 4 és 1/2 hónapos terhes voltam, és kelet-Európában forgattam. Túl korán megindult nálam a szülés, és azt mondták, hogy az egész folyamat alatt ébren kell lennem. A legszörnyűbb dolgok között volt, amiken valaha keresztülmentem. A mai napig rémálmaim vannak miatta. Egyedül voltam, magamra hagyva. A gyomrom forog, ha arra gondolok, hogy az új jogszabály miatt nőknél ennél is rosszabb körülmények között fognak abortuszt végrehajtani. Életem egyik legrosszabb depressziójába csúsztam bele ezután, és nagyon keményen kellett dolgoznom, hogy megtaláljam belőle a kiutat. Nem dolgoztam. Hónapokra elvonultam és erősnek tetettem magam a két csodálatos gyerekem miatt. Elkezdtem kertészkedni, egészségesebben enni és naponta edzeni, mert nem akartam beleugrani az antidepresszánsok szedésébe, amíg ki nem próbáltam minden más alternatívát. Hála Istennek megtaláltam a kiutat ebből a személyes pokolból gyógyszer nélkül is, de halálom napjáig el fog kísérni annak az emléke, hogy min mentem keresztül és mit veszítettem el. Az abortusz a legjobb esetben is egy rémálom. Egy nő sem akar ilyesmin keresztülmenni.

Jovovich nem említi, hogy melyik kelet-európai országról van szó, az Instagramjára mindenesetre csak egy helyről posztolt 2017-ben kelet-Európából: Bulgáriából. Igaz, a Wikipédia tud egy The Rookies (Az újoncok) című kínai filmről, amit pedig részben először Budapesten, majd Kínában forgattak, és a forgatásnak 2018 januárjában lett vége, szóval ez alapján elképzelhető, hogy Jovovich Magyarországon is járt 2017-ben.