Ellen DeGeneres színésznő-humorista-műsorvezető 2005-ben az Allure-ben beszélt először arról, hogy mostohaapja molesztálta, és most megint előkerült a téma David Letterman netflixes beszélgetős műsorában, aminek a címe My Next Guest Needs No Introduction.

A 61 éves híresség elmondta, hogy édesanyja egy rossz emberhez ment feleségül, akit azonban DeGeneres nem nevezett meg. A férfi először mellrák-ellenőrzésre hivatkozva követelte az akkor 15-16 éves lánytól, hogy hadd fogja meg a mellét, amit egyre durvább szexuális zaklatás követett. DeGeneres egy alkalommal elszökött a férfi elől, azonban amikor édesanyjának beszámolt a dologról, az asszony nem hitt a lányának.

Az édesanya 18 évig maradt ennél a férjénél, aztán elhagyta, amikor lassanként fény derült a férfi hazugságaira, és kiderült, hogy a saját lányát is zaklatta. Betty DeGeneres most már nem vonja kétségbe lánya szavait, hanem elnézést kért tőle azért, amit ki kellett állnia. Betty és Ellen DeGeneres szemlátomást jó kapcsolatban vannak egymással, az anyuka néha nyilvánosan is szerepel híres lányával. A fenti borítókép a Szenilla nyomában című film 2016-os premierjekor készült.

Minderről többet olvashatnak az angolul tudók például a Daily Mail cikkében.