Az Egyesült Államok elnöke és felesége június 3-án érkezett meg Londonba abból a célból, hogy a királyi család vendégeiként megünnepeljék az angol-amerikai szövetséget.

II. Erzsébet már a legutóbbi találkozásukkor sem rejtette véka alá véleményét Trumpal szemben. A királynő ugyanis azt a brosst viselte az eseményen, amit az előző elnöktől, Barack Obamától kapott.

Őfensége most is kitett magáért, ugyanis egy piros rubintokkal díszített tiarát viselt, amely ismert szimbóluma a betegségekkel és a gonosszal szembeni védekezésnek. Emellett pedig egy anti-fasiszta könyvvel „ajándékozta” meg az elnököt, amit Winston Churchill írt.

Donald Trump egyébként nemrég Meghan Markle-nak is beszólt. Nemes egyszerűséggel „gusztustalannak” nevezte a hercegnét, bár utólag letagadta a dolgot. Meghan valószínűleg nem bánta, hogy a szülési szabadságára lévő tekintettel nem kellett részt vennie a ceremónián.

A legújabb felvételek szerint Kamilla hercegné sem rajongója az amerikai elnöknek. Sikerült ugyanis lencsevére kapni, hogy amikor Trump és Károly herceg hátat fordítanak, hogy teázni induljanak, a hercegné cserfesen a kamerába kacsint. A váratlan jelenség felrobbantotta az internetet, Kamilla pedig mémmé vált. Többen is találgattak, mit szimbolizálhatott a gesztus.

„Kamilla, ha baj van, csak kacsints és kiszabadítunk” - írták a Twitteren.