vikibabi.png

A magyar hírességeket is utolérték a netes zaklatók és telefonos csalók!

2019.06.10. 08:47 Módosítva: 2019.06.10. 11:50

Hemzsegnek a hazai hírességeket ért csalásokról, zaklatásokról szóló hírek. Nemrég címlapon közölték, hogy Liptai Claudiát immár sokadszorra használták fel egy hamis hirdetésben, míg Vasvári Vivien a Blikkben arról mesélt, hogy őt is majdnem átverte egy, a telefonos csalásokra specializálódott bűnöző. 

Úgy fest, a közösségi oldalak által biztosított tér kedvez a csalóknak és megkönnyíti az ismert emberekhez való eljutást. Sorra vettük, hogy az utóbbi időben kiket és milyen zaklatók, csalók  hálóztak be.  

Köllő Babett 

Az éve elején derült fény arra, hogy egy magát a színésznőnek kiadó perverz zaklatja Köllő Babett közvetlen ismerőseit, barátait. A csaló, vagy ebben az esetben perverz zaklató egy Facebook-profilon keresztül küldött eleinte csak zavarba ejtő szöveges üzeneteket, később bekeményítve nemi szervekről készült fotókat. 

Rögtön megtettem a szükséges lépéseket. Feljelentést teszek a rendőrségen, illetve a Facebooknak is jeleztem, valamint megkértem mindenkit, amint megkörnyékezi ez a perverz, rögtön jelentsék a dolgot. Felfoghatatlan, hogy van valaki, aki azzal szórakozik, hogy a nevemben zaklatja a számomra fontos embereket

nyilatkozta korábban a Blikknek Babett.

Drága barátaim! Ez nem én vagyok! Ne jelöljétek vissza!!! Simán jelentse aki tudja!!!!!

Közzétette: Köllő Babett hivatalos oldala – 2019. január 16., szerda

Király Viktor 

A közkedvelt énekes nemrég kérte meg kedvese kezét. Talán ezért is gondolta fontosnak korábban, hogy tisztázza közösségi oldalán, nem ő írogat hölgyrajongóinak, ne dőljenek be az álprofiloknak, ahol az ő álcája mögé bújva próbálnak meg gruppikra vadászni egyes webes csalók.

Sziasztok csak szeretem volna felhívni a figyelmét azoknak, akik úgy gondolják, hogy jópofa dolog az én nevemben írogatni lányoknak! [...] Szerintem egyáltalán nem vicces, inkább szánalmas!

– írta Facebook-oldalán az énekes. 

Németh Kristóf 

A Fórum színház igazgatóját is megkörnyékezték már a telefonos átverésre építő csalók, de ami ennél is elkeserítőbb, édesanyjától már több ízben is próbáltak meg pénzt kicsalni az unokázós szélhámosok. 

A színész a közösségi oldalán is megosztotta az esetet, valamint elárulta, hogy édesanyja ügyében elindítottak egy nyomozást, amely megpróbálja utolérni az idős emberekre specializálódott bűnözőket.  

Kulka János, Pogány Judit, Kern András 

A következő csalási forma elsősorban az internetezőket célozza meg, akik a közismert színészek, sztárok neve miatt rögtön rákattintanak olyan cikkekre, melyek az adott ismert ember halálhírével, betegségével riogatnak, ebből pedig az álhírt közzétevő oldal profitál. Kulkáról agyvérzését kihasználva jelentek meg álhírek, míg Pogány Judit esetében a színésznő komoly betegségéről írtak, segítséget és adományokat kérve. Kern András pedig a téli időszakban ritkán használt közösségi oldalán reagált a róla terjedő pletykákra. 

Kérem, csak azoknak a hivatalos közleményeknek higgyenek, amelyeket színházam, a Vígszínház ad ki. Gyanakodjanak, mielőtt lájkolnának, vagy megosztanának valótlanságokat tartalmazó cikkeket, mert ezzel csak az álhírek terjesztőinek kedveznek

írta hivatalos oldalán.