2017 decemberében írták meg a lapok, hogy Chris Martin, a Coldplay énekese és egyben Gwyneth Paltrow exe összejött Dakota Johnsonnal, aki pedig Don Johnson és Melanie Griffith lánya, valamint egyben A szürke 50 árnyalatából készült filmek főszereplője.

Állítólag csaknem két évig tartott a kapcsolatuk, de hogy a szerelem milyen hőfokon égett, arról csak találgatni lehet, mivel a pár elég intenzíven bujkált a nyilvánosság elől. Sosem jelentek meg sajtónyilvános eseményen közösen, a fotóügynökségeink archívumában az egyetlen közös kép róluk az alábbi paparazzófotó.

A lapok most azt írják, hogy a 29 éves színésznő és a 42 éves rocksztár szakított. A Daily Mail azt is tudni véli, hogy mi volt a szakítás oka: Johnson és Martin állítólag sokat vitatkoztak a családalapítással kapcsolatban. Némi meglepetésre nem a színésznő volt az, aki ragaszkodott a gyerekneveléshez, hanem Chris Martin szeretett volna közös utódot, holott neki már van egy fia és egy lánya Gwyneth Paltrow-tól. Dakota Johnson viszont egyelőre még nem szeretett volna gyereket vállalni, és állítólag ezen annyira nem tudtak dűlőre jutni, hogy az egész kapcsolat ráment a vitákra.