Tisztogatást tart a Facebook, ezért törli azokat a felhasználókat, akik már régóta inaktívak. Igen ám, csakhogy a hétfőn életbe lépő újítás sok esetben felháborodást keltett: sok olyan profilt is töröltek, akik lelkesen használták a közösségi oldalt, sok influenszernek és sztárnak pedig több száz, sőt, több ezer követőtől kellett megválnia, akaratán kívül. Kasza Tibor is a vesztesek között van. 

Bár néhány ezer fős csökkenés nem érinti drámaian egy egymilliós oldal méretét, valójában az dühít, hogy újra és újra semmibe veszik a felhasználókat, akiknek mindent köszönhetnek. Legyünk őszinték, teljesen szétbarmolták a felhasználói élményt, egész egyszerűen már senki sem tudja kiszámítani, mi történik a Facebookon

- nyilatkozta Kasza Tibor a Blikknek.

A híresség egy nap alatt 4749 követővel lett kevesebb, de nem ő az egyetlen, aki rosszul járt a Facebook reformjával: Hosszú Katinka 1186, Majka pedig 2521 követővel lett szegényebb. 

Kasza Tibor a Blikknek elmondta, hogy szerinte a Facebook már rég nem közösségi élményt tartja a legfontosabb szempontnak, hanem a reklámbevétel növelését. Szerinte köztudott, hogy a közösségi oldal listázza a felhasználókat és oldalakat, valakiket kedvel, valakiket nem. 

A hírességnek egy megoldása is van a problémára. Szerinte minden országnak saját közösségi oldalt kellene készítenie. 

Az általam kidolgozott és levédetett közösségi oldal újra az emberekről szólna, és valóban jobbá tenné a hétköznapjaikat. Nekem ez az egész azért is fájó, mert a Facebook az életem része volt, igazi közösségi élményt jelentett, és ezt az egészet feláldozták: sajnos, mára a Facebook nem az emberekről, hanem csak a pénzről és a hatalomról szól

- nyilatkozta a Blikknek.