pmoty03

Bőrrákkal küzdött Mádai Vivien - rettegett az áttétektől

2019.06.20. 09:00 Módosítva: 2019.06.20. 09:34

A műsorvezető 30. születésnapján jelentette be a nyilvánosságnak: őt is megtámadta a rák – írja a hot! magazin.

Anyaként még sokkal lesújtóbb volt számára a diagnózis, hiszen a lehetőségek között bizony az is ott volt, hogy nem láthatja felnőni a gyermekét. Bár Zétény még csak négy és fél éves, ő is érezte, hogy valami nincs rendben az édesanyjával.

Több vizsgálat és pár hét álmatlan éjszaka után kiderült, hogy időben vették észre, még nem adott áttétet, így 2 műtéttel és további ellenőrzésekkel “megúsztam”.

− írta a műsorvezető 30. születésnapján egy Instagram-posztban .

Vivien több vizsgálaton is átesett, végül pedig kénytelen volt kés alá feküdni a gyógyulás reményében. Szerencsére a műtétek sikeresek voltak, de a műsorvezető mégsem teljesen nyugodt, hiszen élete végéig orvosi megfigyelés alatt kell lennie, nehogy kiújuljon nála a betegség.

Nagyon fontos a megelőzés mellett figyelni az anyajegyek esetleges változását, ez elsődleges tünet lehet. A szín, a forma, a méret mellett nagyon fontos a fejlődési dinamikát is ellenőrizni.

− nyilatkozta Dr. Kiss Borbála bőrgyógyász-onkológus a Blikknek. Az orvosok szerint egyébként az egyik legjobb módszer a fényképes összehasonlításos vizsgálat, amellyel Viviennél is kimutatták az elváltozást. A rendszeres szűrés is nagyon fontos, ugyanis amennyiben a betegséget már a korai szakaszban felfedezik, az százszázalékosan gyógyítható.