A színész ellen befolyással üzérkedés miatt indult nyomozás, majd bírósági tárgyalás. Osztert elsőfokon ártatlannak ítélték, most folytatódott volna a másodfokú tárgyalás. Azonban a bíróság és a Blikk birtokába került az ügy másik vádlottjának levele, aki „koronatanúnak” számított, ugyanis az ő vallomásai alapján került a hatóság elé a színész is. A férfi üzenetében beismerte, hogy Oszter ártatlan és hiba volt őt is az ügybe keverni. 

Keserű Sándor tavaly áprilisban szökött el, még az ítélethirdetés előtt. A férfi ellen most is elfogatóparancs van érvényben, levélben tisztázta Osztert.

Sajnos, én is részt vettem Oszter besározásában. (...) A legutolsó tárgyalási napon tett vallomásomat tartom fenn

– állt a levélben, melyet a Blikk tett közzé, tehát a férfi kitart amellett, hogy Oszter ártatlan.

Nyugodt vagyok, hogy Osztert felmentették, mert akkor így mind ártatlanok vagyunk. Utólag is nagyon sajnálom, hogy hagytam, hogy hassanak rám korábban, amikor terhelő dolgokat mondtam Sándorra. Tudtam, hogy a bíróságon nem hazudhatok tovább. Az igazat megvallva jó életem van kint, beálltam a seregbe, a szerelem is rám talált, ez az én hazám. Oszter pedig... nos, ő hiányzik. Remélem, tudunk még együtt dolgozni

- állt a levélben.

Az üggyel kapcsolatban a színészt is megkereste a napilap, aki úgy nyilatkozott; megbocsátott vádlójának.

A sors fonala azért gabalyodik össze, hogy azt az ember szépen spulnira tekerje. Becsülendő, hogy leírta az igazat

- nyilatkozta a színész.