Az Irigy Hónaljmirigy múlt héten egy rövid paródiavideót töltött fel Youtube-csatornájukra Fásy Zsüliettről, ami az IHM-rajongóknak tetszett ugyan, Fásy Zsüliettnek viszont annál kevésbé. Fásy Ádám lánya arra kérte az együttest, hogy azonnal szedjék le a kisfilmet a videómegosztó portálról, ami azóta el is tűnt onnan. A banda oszlopos tagját, Varga Győzőt kérdeztük a történtekről.

Meglepett, hogy Fásy Zsüliett ennyire elutasítóan viselkedett?

Miután kitettük a videót, Fásy Zsüliett másnap már hívta is Sipos Petit, hogy azonnal vegyük le az anyagot. Nem gondoltuk volna, hogy sértőnek érzi magára nézve, nem sértegetni, hanem szórakoztatni szeretnénk.

Nem próbáltátok meggyőzni, hogy ne kelljen letörölnötök a videót?

Nem volt lehetséges, a videó azonnali eltávolítását kérte, nem úgy tűnt, mintha bármilyen kompromisszumra is hajlandó volna. A fiúkkal egyöntetűen megszavaztuk, ha Zsülike ennyire ragaszkodik hozzá, letöröljük, nem akarunk emiatt veszekedni.

Volt már rá precedens, hogy valaki hasonlót kért tőletek?

Nem, pedig sokkal odamondósabb videóink is voltak már. Amikor feltöltünk egy videót Youtube-ra, az oldal felismeri a szerzői jogokat, vagyis nem mi fogunk jól keresni a videóinkból, hanem az, akit kifiguráztunk. Nem a mi számlánkra megy a pénz, hanem az övére.

Van bennetek bármilyen keserűség, amiért le kellett szednetek a klipet?

Semmi szívfájdalom nincs bennünk, egy vidám marhaságnak szántuk a Zsülis videót. Igazából örülünk is, hogy leszedtük a klipet, az eredeti valóban sokkal viccesebb.

Volt még köztetek bármilyen kommunikáció, miután letöröltétek a videót?

Személyesen nem, az ügyvédeink értekeznek egymással, hogy mindenki megnyugodhasson.