A műsorvezető oktató lett egy médiaiskolánál, a diákok pedig most először mutathatták be, mit tanultak. A tehetséggondozásra specializálódott műhely első alkalommal tehetségkutatót is szervezett, ahol Dia mellett a hazai színházi élet színe-java megfordult.

A Talent Studio kezdetben fiatal szinkronszínészek képzésével foglalkozott, nemrégiben azonban megkezdődött a modell és táncoktatás is. A rendezvényen a növendékek műsorai után az iskola tanárait is díjazták 6 különböző kategóriában.

Az Talent Show első eseményére a Kopaszi-gát partján készültek az iskola tanárai, diákjai, illetve a produkciókat felkonferáló Nyári Dia is.

A helyszín egyik részén italokat szolgáltak fel a vendégeknek, másutt smink és frizura készült. A gyermek és tinédzsermodellek mellett Nyári Dia is izgatottan sétált fel és alá, amikor beszélgetni kezdtünk vele.

Ilyenkor egy egészséges drukk van az emberben. A fellépések előtt mindig átolvasom a fő partnerek és támogatók neveit, nehogy esetleg rosszul mondjam őket. Előfordul, hogy az embernek összeakad a nyelve, de ki lehet azért küszöbölni

– mondta Dia, akitől azt is megtudtuk, hogy általában ő maga választja ki csinos szettjeit az eseményekre.

A műsorvezető azt is elárulta a Velvetnek, hogy kisfia, Zétény is jól van, azonban a hiedelmekkel ellentétben egyelőre még nem tervezik a kistesót. A közeljövőben pedig Horvátországba készül pihenni a család.

A délután azonban még az izgalmakról szólt, ugyanis a produkciók között volt tánc és divatbemutató is. Utóbbihoz pedig Nyári Dia készítette a koreográfiát, így többször is elmondta:

Nagyon izgulok a lányok miatt, így nekik már nem kell!

A rendezvényen számos topikban mutathatták be a tehetségek, hogy mit tudnak, a fellépések végen pedig 6 kategóriában díjazták az iskola tanárait is. A legszórakoztatóbb oktató díját Szokol Péter vehette át, a leginteraktívabbét pedig Kautzki Armand, aki a színpadon elmondta, bár nem teljesen érti, mit takar a leginteraktívabb előadó titulus, nagyon örül neki, ugyanis számára az volt a legfontosabb, hogy élményt adjon a gyerekeknek. A diákok szerint a legbensőségesebb órákat Kökényessy Ági, a leglátványosabbakat pedig Gesztesi Károly tartotta. A leggyakorlatiasabb stúdió kategóriában pedig Faragó József kapta az elismerést.

Az év tanárát is a gyerekek választották meg, méghozzá Balázs Andrea személyében, aki könnyekig hatódott az örömtől, és magához is ölelte egyik tanítványát.

Minden óra után, amit tartok, többnek érzem magam. Nagyon közel kerültünk egymáshoz a tanítványaimmal

– mondta a boldogság könnyeivel küzdve a színésznő.