Időről időre felbukkannak azok a csodaszerként hirdetett termékek, amik egyszerű fogyást garantálnak. Ezek általában semmilyen módon nem segítik a fogyni vágyókat, azonban a cégek tulajdonosai nem riadnak vissza attól, hogy az eladásszám érdekében olyan hírességek fotóit használják fel, akik sosem használták a terméküket, és természetesen nem is egyeztek bele abba, hogy az arcukkal és a testükkel reklámozzák az állítólagos csodaszert.

Liptai Claudia nevével több alkalommal is visszaéltek már a csalók, de mellette még számos más hírességet megtaláltak ezek a kamu-cégek. Felhasználták többek között Dobó Kata, Ábel Anita és Tóth Vera fotóit is – írja a Bors.

Legutóbb Tatár Csilla esetéről írtunk, akinek szintén kamu fogyitabletták mellett jelent meg a fotója.

A csalókat több szakmai szervezet, illetve a rendőrség is keresi, de eddig nem sikerült a nyomukra akadni.

Többször próbáltunk már ügyvédi felszólítást küldeni ezeknek a cégeknek, de a telephelyükön nincs senki, sem a cégre utaló jel. Nem találjuk a honlapjaik működtetőit, így még a felszólításainkat sem tudjuk nekik postázni. Hatalmas vállalkozásról lehet szó, amely konkrétan hazugságokat terjeszt. Számos honlapot működtet különböző átverésekkel és álhírekkel, és amint egyet törölnek a Facebookról, megjelenik egy másik. Még nem tudtuk megtalálni, mi lenne a megfelelő lépés

– magyarázta a lapnak Kubányi Jolán elnök.

Amellett, hogy ezek a cégek visszaélnek a hírességek képeivel és neveivel, az sem kizárt, hogy a termékeik kifejezetten veszélyesek. Gyakran orvosként bemutatott emberek véleménye is a termék mellé kerül, de ezek a személyek szinte kivétel nélkül kitalált karakterek, akiknek a képét valamilyen internetes galériából csenték a csalók. Arról pedig nincs valós információ, hogy miből készülnek a szóban forgó fogyasztószerek.

Éppen ezért érdemes odafigyelni, honnan és kitől rendelünk étrend-kiegészítőket. Ezek a termékek ugyanis gyakran felugró ablakokban jelennek még, és csak ezt az egy bizonyos szert lehet megrendelni a weblapon, ami nem ritkán hibás helyesírással jelenik meg.