Nem volt zökkenőmentes a Schorbert család hazaútja ciprusi nyaralásukról. A poggyászaik feladása után, a repülőgép ajtajában közölték Scorbert Norbival, hogy nem engedik fel 8 éves fiát, Zalánt, mivel már nincs több üres hely. 

A helyzet végül szerencsésen megoldódott, mivel Schorbert Norbi egyik barátja önként lemondott a jegyéről (még ha emiatt Bécsig repülővel, onnan pedig busszal érkezett Budapestre), hogy együtt utazhasson haza a család. 

Azt mondták, hogy tele van a gép, és a nyolcéves gyerek nem jöhet velünk, vagy döntsük el, ki marad Cipruson helyette, az apja vagy az anyja. Óriási szerencsénkre a fotóriporter barátunk felajánlotta, hogy ott marad, és egy másik géppel elmegy Bécsbe, onnan jön haza busszal, azért, hogy a családunk ne legyen szétszakítva

- nyilatkozta Schorbert Norbert a Borsnak

Az üzletember felháborítónak tartja, hogy a pénzt ugyan elfogadta a fapados légitársaság, majd az utolsó pillanatban, a csomagjaik feladása után közölték vele, hogy mégsem szállhatnak fel a gépre, és csak abban reménykedhet, hogy valamelyik utas mégsem érkezik meg és megüresedik egy hely.