1934. július 11-én született Giorgrio Armani, az olaszországi Piacenzában. Élete első évtizedeiben biztosan nem gondolta volna, hogy világhíres divattervező lesz. 3 évig tanult orvostudományt az egyetemen, majd a hadsereghez csatlakozott. A Forbes kutatása szerint 2017-ben 1,6 milliárd dollár (több mint 450 milliárd forint) volt a bevétele. 

Következzen 10 érdekesség, amit valószínűleg nem tudott a híres divattervezőről. 

  1. 1975-ben, 41 éves korában alapította meg márkáját. Karrierje egy La Rinascente nevű áruház férfidivat-osztályán kezdődött, ahol árubeszerző volt, majd ezt követően több divatháznak is dolgozott. Sőt, egy rövid ideig kirakattervező is volt. 
  2. Tervezett ruhát a rendőröknek, készített kötött felsőket a taxisofőröknek, sőt a bomberdzsekit is ő hozta vissza a divatba, amit a világháborúban viseltek a pilóták. Mivel Armani lelkes sportrajongó, egy angol focicsapatnak is készített már mezt.
  3. Giorgio Armani divatbirodalma egyedüli tulajdonosa. A szegény családban felnőtt férfi büszke rá, hogy egyedül vezeti cégét, nem tartozik és soha nem is tartozott senkinek pénzzel. 
  4. Igaz, egy kis támogatásra mégis rászorult. Első saját kollekciója elkészítésében Sergio Galeotti, az akkori párja támogatta, nemcsak lelkileg, anyagilag is. Míg Armani ruhákat tervezett, Galeotti megpróbált vevőket találni. Ahhoz, hogy legyen tőkéjük a vállalkozás elindításához, a divattervezőnek el kellett adnia az autóját. 
  5. 1982-ben ő mosolyog az olvasókra a Time címlapjáról. Előtte csak egyetlen divattervező dicsekedhetett el hasonlóval: Christian Dior. 
  6. Egy hotelja is van, méghozzá Dubaiban. A felhőkarcolót 2010-ben avatták fel és 300 férőhelyes. Természetesen az összes benne található bútort Armani tervezte. 
  7. És ha már bútorokat is tervezett, innen már csak egy lépés a mobiltelefontervezés. Bizony, Giorgio Armani a Samsunggal karöltve mobilt is készített. 
  8. 2006-ban ő volt az első, aki kitiltotta a csontsovány modelleket a divatbemutatóiról. A tiltás hátterében Luisel Ramos halála állt, aki 2006-ban összeesett, és meghalt egy kifutón. Szívbetegség okozta a halálát, amit a kóros soványsága idézett elő, mivel 3 hónapon át éheztette magát. 
  9. Girogrio Armani volt az első divattervező, aki élőben közvetítette interneten a divatbemutatóját. Ugyancsak ő volt az első a szakmában, aki be tudott törni a kínai piacra.
  10. A Pet Shop Boys is Armani-rajongók hírében állnak, ez bizonyítja a banda 1986-os Paninaro című száma. A dal a '80-as évek olasz fiatalság kultúrájáról szól, aminek természetes szerves része volt (Versace mellett) Armani is.