Manapság már egyáltalán nem meglepő, ha valaki főállású youtuberként keresi a kenyerét, akadnak azonban, akik szembetűnően sokat szakítottak az évek alatt. Habár külföldön kifizetődőbb ez a hivatás, azért Magyarországon is meg lehet élni belőle. A Forbes nemrégiben készített egy listát a legjobban fizetett amerikai youtuberekről, amelyből kiderül, hogy hajmeresztő összegekre tettek szert.

5. Jeffree Star

Amellett, hogy a Myscape legnépszerűbb alakja, a transzvesztita sminkmester már a saját márkáját is elindította. Csatornáján főleg sminkvideókat, illetve vlogokat oszt meg rajongóival. A tavalyi évben 18 millió amerikai dollárt keresett.

4. DanTDM

Daniel Middleton közel 6 éve üzemeltet gamer-csatornát, ahol is a Minecraft-videókat részesíti előnyben. Az építős játék közvetítésével 18,5 millió dollárra tett szert.

3. Dude Perfect

A csatornát 5 fiatalember (Coby és Cory Cotton, Tyler Toney, Cody Jones, és Garrett Hilbert) hozta létre azzal a céllal, hogy különböző trükköket mutassanak be. Legnépszerűbb feltöltéseikben pingpong labdáknak építenek elképesztő akadálypályákat, ezekkel a videókkal pedig akkora nézettségre tettek szert, hogy a srácok 20 millió dollárt kaszáltak.

2. Jake Paul

A kegyvesztett Logan Paul testvérének bejött az élet. Napi vlogokkal, prank videókkal és néhány rap számmal akkora népszerűségnek örvend, hogy 21,5 millió dollárt sikerült bezsebelnie a videómegosztó által.

1. Ryan ToysReview

A csatornát Ryan szülei indították 2015-ben, amikor is dokumentálni kezdték csemetéjüket, aki ajándékokat bont ki. A Youtube-közösség nagy szeretettel fogadta a kedves videótípust, amiket a család azóta is rendszeresen közöl a platformon. Nem kevesebb, mint 22 millió amerikai dollárt kerestek a 2018-as évben.

Habár hazánkban nincsenek ekkora számok, azért a magyar Youtubereket sem kell sajnálni. A legismertebb videósok ugyanis releváns összegeket kerestek. Bár magyar viszonylatban nincs naprakész információ a Youtuber-fizetéseket illetően, a Magyar Top 10 nevű csatorna 2017-ben készített egy összefoglalót.

A listából kiderül, hogy a legismertebb hazai videós, Dancsó Péter (Videómánia) 5,4 millió magyar forintot keresett. Pamkutyáék és Radics Peti paródiái is jól pörögtek, előbbiek ugyanis 7,2 milliót, még Peti 5,6 milliót „vihetett haza”. Érdekesség, hogy a legtöbb profitot begyűjtő csatorna gyermekmeséket tesz közzé az oldalon. A Kerek mese nevű profil, amelyet Vass Mónika meseíró és illusztrátor vezet közel 17 milliós bevétellel büszkélkedik.