Érdekesen alakul az elmúlt évek szilikon divatja. Míg korábban mindent eluraltak a 300-400 köbcentis giga implantátumok, addig manapság a kisebb, de sokkal természetesebb melleket keresik a delikvensek. Ráadásul a zsír lett a sebészet ezen ágának az aranyröge, ugyanis míg a mellplasztikánál a kicsi, addig a fenékplasztikánál  a nagy, leginkábbis a"brazil" lett a divat és a zsírkészletek újraelosztása vált a test-áttervezés kulcsmomentumává.

Ahogy azt fentebb már érintettük, az aránytalanul nagy mellek, a túltöltött ajkak és úgy általában az eltúlzott kozmetikai eljárások ideje leáldozóban van. A pár évvel korábbi trendekhez képest a legtöbbeknél sokkal nagyobb hangsúlyt kap a természetes forma, a lehetőleg láthatatlan hegek és a szép mellbimbó kialakítása.

A kisebb, sportosabb szilikonmell a divat.

Emellett az is tény, hogy egyre több nő szeretné, hogy az Instagramon, vagy egyéb közösségi oldalakon megszerkesztett, filterezett arca a valóságban is a virtuálishoz hasonulna. Főként az amerikai plasztikai sebészek tapasztalata, hogy a változásra vágyó nők Insta-profiljuk alapján vázolják fel új kinézetükkel kapcsolatos elvárásaikat. 

A legalapvetőbb változás, hogy a páciensek most már nem úgy jönnek be hozzám, hogy például Kylie Jenner ajkait szeretnék

- idézte a Budapestplasztika.hu Dr. Matthew Schulman New York-i plasztikai sebészt. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

out of office 💛🌴

Kylie (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés,

Több plasztikai átalakításokra specializálódott oldal szerint a „combkiemelés” is egy nagyon új trend a piacon. A közszájon terjedő  kifejezés a lábat érintő plasztikai változásokra utal, ilyen például a combplasztika, zsírleszívás és vádliplasztika.

A zsír lett a legnagyobb kincs a plasztikai sebészetben

A brazil fenék lett az elmúlt időszak legnépszerűbb trendje. A BBL nevű beavatkozást  számos sztár is  alkalmazza, annak ellenére, hogy rengeteg veszélyt hordoz magában a beavatkozás. 

Mi a BBL? 

A beavatkozás során  a testnek azon részeiről szívnak le zsírt, ahol az nem kívánatos és a farpofákba transzplantálják. Gyakran az izomba ültetik, ugyanis ott jobban megmarad, csakhogy ekkor megnő a műtét kockázata is. Számos komoly probléma alakulhat ki, például zsírembóliát okozhat,amikor a zsír az erekbe jutva eltömíti a vér útját.

Intim fiatalító  beavatkozások

A plasztikai sebészek zseniéjét jelzi, hogy az arc feszesítésére rendelt technikát némi átalakítással alkalmassá tették a hüvely fiatalítására is. Az egyik legbizarrabb orvosesztétikai trend egyébként a G-pont feltöltése. Az eljárás roppant egyszerű a G-pont feltételezett helyére hyaluronsavat helyeznek, amitől az adott rész kiemelkedővé és érzékenyebbé válik. Egyszóval, a vagina bármely nemű "frissítése", vagy fiatalítása sem ütközhet akadályokba.

A kérdés, hogy mi lehet a következő lépés, hova fejlődhet még ez a szépészeti iparág?