Nagyon örülhet az HBO minisorozatának, a Csernobilnak a sztárja, Jared Harris, elvégre 19 Emmy-jelölést kapott a sorozat. A BuzzFeed vele készített interjújában elsősorban arról beszél, mit gondol azokról az influenszerekről, akik a katasztrófa sújtotta területre kirándulnak, hogy ott készítsenek magukról képeket. 

A színész szerint egyébként már régóta megfigyelhető a csernobili katasztrófaturizmus, de tény, hogy a sorozat még több embernek hozta meg a kedvét, hogy ellátogasson Ukrajnába. 

Csak figyelmeztetném őket, hogy legyenek óvatosak, mert úgy tűnik, hogy olyan helyeken pózolnak, amik valószínűleg veszélyesek

-nyilatkozta Jared Harris.

A színész tisztában van azzal, hogy vannak olyan szervezett utak Csernobilba, amik ügyelnek az utasok biztonságára, de ő még azokra sem menne el. 

A feleségem nem lenne boldog, ha ilyenre vállalkoznék

- mondta a színész. 

Láthatod, ahogy az oda érkezők fém hintákon ülnek és különböző és teherautóknak, gépeknek támaszkodva fotózkodnak, amik, ha jól tudom, még mindig sugározhatnak. A fémből készült tárgyak teleszívhatták magukat a sugárzással, amit még most is magukban tartanak, ezért óvatosnak kell lennie mindenkinek

- tette hozzá. 

A sorozatot természetesen nem a ma is veszélyes területen forgatták, hanem Litvániában, egy a csernobilihoz nagyon hasonló atomerőműben.