Néhány napja derült ki, hogy a hagyatéki eljárás befejeztével Vajna Tímea Amerikába költözne. Mint most azt a Ripostnak elmondta, férje halála után magára maradt, barátai mellőzik őt. Egyedül egy ember törődik sorsával, aki, mit adj Isten, pont Amerikában él: Arnold Schwarzenegger.

A testépítő/filmsztár/politikus annyira a szívén viseli Vajna Tímea sorsát, hogy még otthonába is meginvitálta. 

Hiába nyüzsgött régebben vendégektől Andy Vajnáék budapesti otthona: mára teljesen egyedül maradt Vajna Tímea, akit még telefonon sem hívják fel ismerősei. Egyedül Arnold Schwarzeneggerrel tartja a kapcsolatot, aki legutóbbi FaceTime beszélgetésükkor felajánlotta neki, ha legközelebb Amerikában jár, feltétlen szóljon neki, szívesen megenne vele egy bécsi szeletet. 

Arnold egy pillanatra sem hagyott magamra. Ideutazott, beszédet írt és mondott Andy temetésén.Amiért nagyon hálás vagyok, hogy a kapcsolatunk azóta sem szakad meg. A legutóbb arra kért, amikor Facetime-on beszélünk, hogyha a Amerikában vagyok, azonnal szóljak neki, mert szeretne egy jó bécsi szeletre meginvitálni a családjához. Mindig emlékeztet arra, hogy az ajtajuk bármikor nyitva áll előttem

- nyilatkozta Vajna Tímea a Ripostnak. 

A 24.hu Vajna Tímea örökségét vizsgáló cikkében az áll, hogy Andy Vajna vagyonát az Andrew G. Vajna Revocable Trust bizalmi vagyonkezelő osztja szét, a filmproducer végakaratának megfelelően. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a vagyonkezelőknek teljes egyetértésben kell működniük, különben bírósági eljárással akár még ki is szoríthatják egymást a vagyonból, akár még Vajna Tímeát is.