Pokorny Lia egy teljesen új szerepben tűnik fel az RTL Klub legújabb sorozatában. A Jófiúk főszereplőjének felesége nem is állhatna távolabb a színésznő személyiségétől, mégis úgy látja, hogy ezek a szerepek teszik bátorrá és erősebbé. A Velvet a film forgatásán járt, ahol Pokorny több részletet is elárul a forgatási munkákról és arról, hogy ő miként látja a hazai sorozatok népszerűségét.  Interjú.

Különleges szerepben tűnsz fel, teljesen átalakulsz ráadásul, hogy életed meg a Jófiúk-beli karakteredet?

Mindig olyan izgalmas ez a rész, hogy az ember elolvas egy forgatókönyvet és, akkor megelevenedik a film és ehhez képest aztán mit lát. Érdekes, hogy ebben az esetben sokkal viccesebb lett a végeredmény, mint amire számítottam. Szerettem a forgatókönyvet. de a fiúk hozzátették a személyiségüket, nagyon jól működött a kémia mindenki közt és ez elképesztően fontos. A három főszereplő három teljesen eltérő karakter, és ennek ellenére vagy pont ezért, nagyon jól kiegészítik egymást. Szuper, hogy a mi "családunk" is remekül működik, pedig eddig nem dolgoztunk együtt, mégis átélhető a feleség és az anya-lánya szerep. Nagyon fontos szerintem, hogy hogyan reagál az egyik ember a másikra. Hogy milyen tempóval dolgozik az egyik színész és a másik arra hogy reagál. A sorozatban elég szenvedélyes lesz a kapcsolatunk Balázzsal minden szempontból. Ezt tényleg csak akkor lehet hitelesen, ha egy hullámhosszon vagytok. Kell hogy motivált legyen az ember a partnerétől és persze vica versa. 

Milyen mértékben építkeztél a saját személyiségedből?

Annyira nem én vagyok ez a nő. De olyan ez, hogy megyek az utcán és látok egy szélsőséges jelenetet, figyelem az embereket, a habitusukat, a karakterüket és elrakom a fejembe egy raktárba. Van olyan, hogy hosszú-hosszú ideig nem is használod, aztán egyszer csak előjön egy szerephez. Úgy gyűjtöm be, hogyha például nézek egy utcán veszekedő nőt, akkor az egész életét elkezdem látni. Laura karakterénél olyan érdekes ez. Ahol most forgatunk, itt a nyolcadik kerületben, én itt laktam, itt a sűrűjében és láttam annyi mindent. Kicsit időutazás is volt. Ismerem ezt a temperamentumot. A túlélés a részéről, hogy nem nyomja el magában a gondokat, hanem kiadja rögtön, nagyon nyersen, de őszintén, és ennek persze van egy nagyon vicces és komoly oldala is. Mikor Kapitány Ivánnal elkezdtük alakítani a szerepet, közben néha adtam egy kis drámaiságot a karakternek és láttuk, hogy nem áll neki jól, őszintétlen lesz. Ennek a nőnek az ereje a minden túlélése és a humor. Imádom az életerejét és a humorát.

Meglátásod szerint miért fogják szeretni a nézők ezt a sorozatot?

Nagyon emberi ez az egész- hétköznapi problémák vannak, a kétségbeesést is roppant szerethetően közvetítik. Ha vita van, vagy harag, akkor is eljutnak a megbékéléshez. 

 Roppant népszerűek lettek manapság a sorozatok, talán már a mozifilmeknél is. Miért lehet ez szerinted?

Az emberek szeretik a mesét. A sorozatok tulajdonképpen  soha véget nem érő sztorik, mint az 1001 éjszaka meséi. Fontos, hogy ott legyen stabilan egy történet, amit szeretnek és várhatnak, így pedig a részévé is válnak. Sok emberrel beszélgetek, akik például nézik A mi kis falunkat. Tölti az embereket. Ad valami pluszt. Sokan azzal érvelnek, hogy egy vígjáték olcsó, a szórakoztatás nem képvisel értéket, pedig dehogynem. Egy jól elkészített humoros színdarab, film, vagy sorozat ugyanolyan nehéz munka, mint egy dráma és közben rengeteg örömet tudsz adni. Ugyanúgy meg kell benne találni az igazságokat, az életet. Az arányok nagyon fontosak.

Rengeteg munkád van, elképesztő mennyiségű szerep a forgatásokon és a színpadon is, nem sokallsz be néha ettől?

Mindig azt érzem, mintha egy-egy szerepem a személyiségem egy részévé válna, amelyik a legtávolabb áll tőle, az is. Például  Laura, akit így nem működtetek a hétköznapokban, mert teljesen távol áll tőlem, de mégis ott van bennem, hisz meg tudom formálni. Jó őket újra és újra megkóstolni. Én a szerepeimen keresztül gyógyulok, ez egy pszichoterápia. Laura erőt ad,mert ő élni szeretne minden áron. Sajnos én hajlamos vagyok néha sajnálni magam, Laura pedig nem, Azon keresztül, ahogy ezt a szerepet csinálom, nagyon sokszor, mikor én elgyengülnék, eszembe jut, hogy ő ezt nem csinálná. Az ő szerepe segít az egészséges működésben.