Facebook-oldalukra feltöltött fotókon mutatta meg az Örkény István Színház, milyen szakmát választottak volna színészeik, ha nem szippantja be őket a színház világa. Mácsai Pálból például gyerekorvos, Csuja Imréből pedig teremőr lett volna. 

Megkérdeztük színészeinket, mivel foglalkoznának, ha nem színészek lennének, mi volt a gyerekkori vágyuk. Mindenkit elvittünk, hogy egy fotó erejéig kipróbálhassák, mi lenne, ha másképp alakult volna az életük. A képeket megtalálják az évados füzetünkben

- írja a képei kommentárjaként a színház, amiket most meg is mutatunk. 

Hámori Gabriella - ápolónő

Azóta szeretnék ápolónő lenni a Hospice házban, amióta egy szerettemmel sok időt töltöttem ott. Régóta vonz a kórházi környezet, az elmúlás pedig kiskamasz korom óta azt hívja elő belőlem, hogy közel menjek a haldokló emberhez és mellette maradjak, segítsem őt. Ebből őrzök fájdalmas és nagyon szép képeket is.

 Nagy Zsolt - kamionsofőr

Azért szerettem volna kamionos lenni gyerekként, mert el akartam menekülni onnan, ahol éltem. A legkönnyebb útnak ez látszott.

 Csuja Imre - teremőr

A látogatók nyüzsgése hasonlít a színház nézőterére, csak itt nem kell félnem az ügyelő hívásától.

Pogány Judit - állatkerti gondozó

Kislánykori álmomat, hogy színésznő legyek, több mint 15 éven át próbáltam elfojtani magamban. Akartam lenni csillagász, mérnök, erdész, utazó, árvaházi nevelőnő és leginkább állatkerti gondozó, de úgy alakult, hogy most mégis egy 54 éve tartó színészi pálya vége felé járok!

Mácsai Pál - gyerekorvos

Nagyon szerettem gyerekorvosunkat, Holló Tamást. Az akartam lenni, ami ő. Aztán 17 évesen lementem a Pinceszínházba, és nem tanultam tovább a fizikát és biológiát. Ő ezt már nem érte meg, de máig gondolok rá: mi lett volna, ha.

Für Anikó - sokgyerekes erdészfeleség

Csonka családban, egykeként nevelkedett természetrajongó vagyok.