Peller Annát éppen a Színházak Éjszakája műsorának próbája után értük el, hogy aktuális munkáiról kérdezzük, na meg arról, hogyan ünnepelték 10. házassági évfordulójukat Lukács Miklóssal. Sőt, még azt is elárulta nekünk, szerinte mi a jó kapcsolatuk titka.

Nemrég mutattátok be Szegeden az Apáca Show c. musicalt, aminek a filmváltozatában Whoopi Goldberg főszereplő, októberben pedig a Sportarénában is bemutatják. Mi a legnehezebb számodra a darabban?

Úgy kell csinálni, hogy ne legyen nehéz, ez pedig akkor van, ha biztos vagyok a dolgomban, ami csak felkészülés kérdése. A nézőknek úgy kell, hogy tűnjön, mintha a világ legegyszerűbb dolgát csinálnánk a színpadon, pedig mentálisan és fizikálisan is nagyon megerőltető ez a feladat. Például lépcsőn futás közben kell énekelni, minden van, amit csak el tudsz képzelni.

A musicalban Whoopi Goldberg karakterét, Deloris Van Cartiert alakítod. Mennyire áll közel hozzád ez a szerep?

Egy érzelmileg nagyon szélsőséges nőről van szó, úgyhogy maximálisan közel áll hozzám. Ott van benne az érzékenység, a pörgés, a jellemfejlődés. Nagyon drámai jelenetek vannak a darabban, de nevethető pillanatból sincs kevés.

Hogyan hat rád, hogy egy ennyire ismert film főszerepét kell játszanod, amit ráadásul nem is akárki formált meg?

Segít is, ugyanakkor nyomaszt is picit. Legalább alulról szeretném súrolni, amit Whoopi Goldberg csinált, sokaknak beégett az emlékezetébe, amit ebben a filmben művelt. Az biztos, hogy ez a szituáció egy versenyhelyzetet állít fel számomra, amiben motiváló dolgozni.

Ilyen alapos felkészülés mellett mikor van időd pihenni?

Ez a szerzet, mint amilyen én is vagyok, csak ritkán pihen. Idén nem volt nyaralás, talán majd ősszel vagy télen bepótoljuk a családdal.

Ha már szóba jött a család, nemrég volt a 10. házassági évfordulótok Lukács Miklóssal. Hogyan ünnepeltétek meg?

Sajnos nem tudtuk, nem volt rá időnk. De azt tűztük ki célul, hogy 3 hónapon belül bepótoljuk, régi vágyunk, hogy megnézzük az Őrült nők ketrecét, de az is lehet, hogy Miki elvisz valahova vacsorázni.

Nem jelent problémák a kapcsolatotokban, hogy ennyire elfoglaltak vagytok?

Nem, mert az már a legelején magától értetődő volt, hogy ilyen az időbeosztásunk. Amikor a lányom megszületett és gyesen voltam, egy év múlva hívtak a színházból, hogy menjek vissza. Miki támogatta, hogy munkába álljak. Szerepet cseréltünk, és ő maradt otthon a gyerekünkkel, én meg mentem vissza dolgozni. Máskor meg én „engedtem ki őt” a Celeb vagyok, ments ki innen!-be. Fontos, hogy békén hagyjuk a másikat, és hagyjuk neki, hogy azt csinálhassa, amit szeretne, és az is, hogy megadjuk egymásnak a kellő teret. Ráadásul ott van az RTL Reggeli, ahol együtt köszönhetjük a nézőket.

Na és a féltékenykedéseddel mi lett, amiről azt mondtad korábban, hogy nagyon erősen jelen volt a kapcsolatotokban?

Azért voltam féltékeny, mert nem voltam elégedett a külsőmmel. Magas voltam, széles voltam, szóval hatalmas, egy nő meg, ugye, sosem tud eleget fogyni. Azóta leadtam 20 kilót, amire csak úgy voltam képes, hogy Mikivel voltam, aki mindig óriási támaszom. Igaz, többször is mondta, hogy ne fogyjak még többet, neki úgy tetszem, ahogy vagyok.