Vajna Tímea férje halála után sokáig nem volt hajlandó a médiával szóba állni, kizárólag közösségi oldalain keresztül lehetett sejteni, hogy mi történik vele, hogyan él. Majd megtörte a csendet és adott néhány interjút. 

Hosszú idő után úgy döntött, hogy a Velvet kérdéseire is válaszol: lapunknak többek között mesélt arról, hogy jelenleg nehezen találja meg magát az üzleti életben, annak ellenére, hogy korábban Andy Vajnát ő figyelmeztette néhány rossz befektetésre. Azt is elárulta, tervei között szerepel, hogy Amerikában telepedjen le és, hogy férje szellemi hagyatékának valamilyen módon emléket állítson.

A férje elvesztése után mi az, ami a legnagyobb nehézséget jelentette?

A lelki fájdalom, hogy nem ölelhetem őt már meg soha többet, valamint elvesztettem a védelmet és oltalmat jelentő szárnyakat, amik mindig megvédtek minden helyzetben. Most egyedül kell helyt állnom és hirtelen felnőni a feladatokhoz, beleértve a céges dolgokat, könyvelési elszámolásokat.

Egy bonyolult és nehéz időszakot él meg, ami után fel kell építenie tulajdonképpen egy teljesen új életet. Mi a terve a jövőt illetően?

Először is a házat kell kipakolnom és megtalálnom, hogy miket hova helyezek el. Szándékomban áll jótékonysági szervezeteknek, templomoknak adományozni pár itthoni dolgot. Valamint egy aukciót is szervezek Andy filmes dolgaival kapcsolatban.  Az amerikai állampolgársághoz szükséges papírokat is intézem.  Az új életemet Amerikában képzelem el, de Andy szellemi hagyatékán is dolgozom. 

Nőként nehezebb az üzleti életben érvényesülnie?

36 évesen, főleg nőként sajnos úgy érzem, hogy sokszor nem vesznek komolyan, de amikor határozottan rákérdezek bizonyos dolgokra, akkor látom az arcukon, hogy meglepődnek... de a női megérzés mindig bejön és elég jó emberismerő vagyok. 

Több cikk is megjelent azzal kapcsolatban, hogy férje halálával az üzleti partnerek elpártoltak, esetleg megpróbálták kijátszani. Hogy kezeli ezt a helyzetet?

Átláthatatlan az egész még, de már jó úton haladok. Ahogy Andy mondta régen, mindig lesz, aki megpróbál átverni, meglopni, de próbálok megbízni az emberekben és azt remélni, hogy sikeresen együttműködhetünk. Sajnos vannak jó és rossz filmek... van ami bejön és tetszik az embereknek, van amelyik bukásra van ítélve. A saját vállalkozásaimmal kapcsolatban is ezt tudom mondani. Az ékszer-vállalattal és fánkozóval kapcsolatban hiába figyelmeztettem Andyt, nem hallgatott rám és rengeteg pénzt elveszített. Eldöntöttem, hogy nem rágódok tovább a múltbeli dolgokon, céges veszteségeken, hanem minden erőmmel azon vagyok, hogy sikeressé tudjam tenni és büszke legyen rám.  

Óriási médiafigyelem követi minden lépését. Vajon minek tudható be, hogy az embereket ennyire érdekli az élete?

Magyarország nagyon kicsi és minden, ami nem hétköznapi, az jobban érdekli az embereket. Mindenki a másikkal szeret foglalkozni... Arról például sohasem írnak, hogy mennyi pénzt adományoztunk jótékonysági célokra. De szerencsére rengeteg olyan ember van, aki lelkileg átérzi a helyzetemet és sok kedves üzenetet kapok.

Élvezi a közismertséget? Célja, hogy minél több követőt szerezzen a közösségi oldalainak? Esetleg megfogalmazódott már önben, hogy a sok támadás és kritika okán visszavonul a közszerepléstől?

Andy halála után 3 hónapig annyira rosszul voltam lelkileg, hogy nem posztoltam, hiába jött a rengeteg megkeresés, de utána szinte követelték, hogy szeretnék, ha újra a régi Timi lennék és nagyon szeretik nézegetni a képeimet, videóimat. Az ismertségnek sok jó oldala van. Például fel tudom hívni az emberek figyelmét  olyan dolgokra, amivel segíthetnek másoknak, valamint én is elvesztettem a madaramat és 2 napon belül sikerült rátalálni, hála a social médiának. 

Návai Anikó könyvet írt Andy Vajnáról. Olvasta-e már a kéziratot? Ha igen, mit szól hozzá? 

Eddig csak a velem kapcsolatos részt tudtam elolvasni, de annyit elárulhatok, hogy nagyon érdekes lesz és mindent megtudnak az olvasók, hogy mi miért történik Hollywoodban és milyen nagy és sikeres ember volt Andy Vajna.

Úgy tűnik, hisz a spiritualizmusban. Ha így van, hogy látja, mi a célja, milyen küldetést kell teljesítenie?

Hiszek benne és sok mindenen átsegít. Az én küldetésemet úgy fogalmaznám meg, hogy jókedvre derítem az embereket és megpróbálok úgy segíteni, ahogy csak tudok.