Geszler Dorottya még 1989-ben lett híres a Miss Hungary szépségverseny 3. helyezettjeként, aztán a '90-es években rengeteget szerepelt a képrenyőn mint műsorvezető. Geszler azonban az utóbbi időben ritkán jött szembe a hírekben: annyira ritkán, hogy mi például 2008-ban írtunk róla utoljára.

Most szombaton lesz a Fitbalance nevű rendezvény, és ennek kapcsán kaptunk egy sajtóközleményt Geszler Dorottyáról, amiből kiderül, hogy mi történt az egykori műsorvezetővel az utóbbi években: edző, pontosabban piláteszoktató lett belőle. A most 49 éves híresség eredetileg táncpedagógusi diplomát szerzett, majd elvégzett egy felsőfokú marketing- és reklámmenedzser-képzőt is, és valamivel több, mint tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy képesítést szerez edzőként is.

Alább a legördülőben olvasható a teljes sajtóközlemény Geszler Dorottya nyilatkozataival, de egy részletet kiemelek itt is, mert jó néha ilyet hallani egy profi edzőtől:

Nem hiszek a megvonásos diétákban, a sport túlhajszolásában. Igyekezzünk egészségesen étkezni, sokat mozogni, de ne ostorozzuk magunkat, ha kimaradnak napok. A mai, rohanó világban annyi helyen kell megfelelni, nincs tragédia, ha kimarad egy-egy nap

– mondja Geszler Dorottya.

Közel az ötvenhez is bombaformában Geszler Dorottya – Mi a titka?

Geszler Dorottyát műsorvezetőként ismerte és szerette meg az ország. A Táncművészeti Főiskolát végzett televíziós azonban tíz éve a sport világában épített új karriert, pilátes edzőként dolgozik, aminek köszönhetően közel az ötvenhez is tökéletes alakkal büszkélkedhet.

Manapság gyakran esik szó a karrierváltásról, arról, hogy valaki a szakmájában eltöltött évtizedek után teljesen más, új területen próbálja ki magát és lesz sikeres. Dorottya életében is eljött ez a pillanat, találkozása a pilátes edzésformával pedig szinte sorsszerűnek mondható.

- Több, mint tíz évvel ezelőtt találkoztam először ezzel a mozgásformával, és rögtön úgy éreztem, hogy ezt tanítani is szeretném. A táncpedagógus diplomám már megvolt, de sosem használtam. Amikor utánajártam, kiderült, először aeorbic oktatóként kell vizsgázzak, csak utána jöhet a pilátes. Itthon és külföldön is képeztem magam. Mivel ennél a típusú mozgásnál nagy hangsúly van a gerincen, ezért fontosnak tartottam, hogy ne gyorstalpalón végezzem el az oktatói tanfolyamot, hiszen a vendégeim egészsége mindennél fontosabb. – kezdi Geszler Dorottya, aki október 13-án a Fitbalance-on is edzést tart majd a Budapest Sportarénában.

- Nem volt tudatos a karrierváltásom. Nehéz bárkit is arra biztatnom, hogy ugorjon fejest az ismeretlenbe, de mégis azt vallom, hogy merjük megvalósítani az álmainkat! Ehhez önismeret és tudatosság szükséges. A pilátes is erre tanít, a befelé fordulásra, arra, hogy tudjuk, hol vannak a határaink és azokat feszegetve képesek legyünk a fejlődésre. A kiégést megelőzni kell, nem megvárni. – vallja a tréner, akire ismert emberként eleinte furcsán néztek, nem értették, mit keres az aerobicedzői képzésen.

- Láttam, ahogy méregetnek, nem tudják hová tenni, hogy a tévés műsorvezető mit csinál az oktatáson? Szerencsére hátrányom ebből sosem származott, odajöttek hozzám, beszélgettünk és ez a mai napig így van az új vendégeimmel is. – meséli Dorottya, akinek az életében a sport szép lassan nagyobb teret kapott, mint a tévézés.

- Egy ideig volt átfedés, vezettem életmód műsorokat, de a hangsúly áttevődött a pilátesre, a tévé pedig háttérbe szorult. Ennek ellenére sosem mondom, hogy sose, ha olyan feladat találna meg, örömmel ülnék ismét a kamerák elé. - folytatja. Dorottya nem titkolja a korát, jövőre ötven éves lesz, ám ezt senki nem mondaná meg róla.

- Ennek nagy része genetika, tőlem független dolog. Nem hiszek a megvonásos diétákban, a sport túlhajszolásában. Igyekezzünk egészségesen étkezni, sokat mozogni, de ne ostorozzuk magunkat, ha kimaradnak napok. A mai, rohanó világban annyi helyen kell megfelelni, nincs tragédia, ha kimarad egy-egy nap. A pilátes stresszoldó hatású is, és nincs annál nagyobb öröm, amikor a vendégeim úgy mennek ki az óráról, hogy elmúlt a nyak-hát, vagy fejfájásuk. Ezért megéri csinálni! – fejezte be a műsorvezetőből lett edző, akinek óráján bárki részt vehet vasárnap, aki regisztrál az ingyenes Fitbalance-ra.

Fitbalance Aréna – ingyenes sport és életmód fesztivál október 13-án az Arénában

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Geszler Dorottya egykori műsorvezető most piláteszoktatóként dolgozik

1989-ben szépségversenyzőként lett híres, majd műsorvezető lett. Tíz éve kezdett pilátesszel foglalkozni, most 49 évesen oktatóként dolgozik.

16 · Oct 08, 2019 10:22am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments