Vajna Tímeát sok gond érte az utóbbi évben, most azon úgy tűnik, egy darabig nem lesz oka panaszra. A HVG információ szerint ugyanis ő örökli Andy Vajna teljes vagyonát. Vajna Tímea közben elmondta a 24.hu-nak, hogy a végrendelet megvan és még korántsem kapta meg az elképesztő örökséget.

Korábban több kérdés is felmerült azzal kapcsolatban, ki lehet a filmmogul örököse. Bár Vajna 2018. március 7-én megírta végrendeletét, az irat eredeti példánya "nem volt fellelhető", így azt a hagyatéki tárgyaláson nem tudták felmutatni.

A közjegyző a hagyatéki eljárásban elhangzott nyilatkozatok és a rendelkezésre álló iratok alapján a rendelkező részben írtak szerint állapította meg az örökhagyó hagyatéki vagyonát és a hagyatéki tartozásokat. Az örökhagyó hagyatékából az örökhagyó házastársa az őt megillető örökrészre igényt tartott, a hagyaték átadását a törvényes öröklés rendje szerint kérte. A fénymásolatban rendelkezésre álló végrendeletben végrendeleti végrehajtóként kijelölt személy az eljárásban az öröklés rendjét nem vitatta. Az örökhagyó házastársának az örökhagyó hagyatékával szemben házastársi vagyonközösségi igénye nem volt

– írják a dokumentumokban.

Vajna Tímea legalább 123 millió dollárt örökölt, illetve volt férje számos cégét és ingóságát, mint például az AV Holdingsot, egy Bentleyt, három bankszámlát, egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazást, továbbá műkincseket.

A fentieket figyelembe véve Vajna Tímea lehet a 31. leggazdagabb magyar.

Frissítés: Vajna nyilatkozott a 24.hu-nak, elmondása szerint nem eszik olyan forrón a kását, a végrendelet nem tűnt el és az amerikai hagyatéki tárgyalás nehezebbik része még csak most kezdődik.

Egyelőre semmit sem mondhatok. A végrendelet nem tűnt el, törvényes öröklés útján lettem örökös itthon, de az amerikai procedúra még csak most kezdődik. Nagyon bonyolult ez a folyamat. Jelen pillanatban még nem jutok az örökségemhez. Nagyon kimerült vagyok. Még nem zajlott le teljesen a hagyatéki eljárás, Amerikában még egy bonyolult procedúra vár rám

- mondta el a lapnak.