A Daily Mailnél közölt egy részletet a híresen csípős nyelvű Elton John most megjelenő memoárjából, és a cikkben azt a részletet emeli ki, amikor annak idején 1997-ben közös turnét terveztek Tina Turnerrel. A próbák során az amerikai énekesnő kifejezetten bunkón bánt az angol énekessel és annak együttesével, mindenben hibát keresett. Végül magának Elton Johnnak a következőt mondta azon kívül, hogy kritizálta még a zongorájának színét és azt is, ahogy játszik rajta:

Túl sokszor hordasz Versacét, kövérnek nézel ki benne – Armanit kell venned.

Amikor később Tina Turner azt is kritizálta, ahogy Elton John a zongorán játszik, az angol popsztár saját bevallása szerint annyira felkapta a vizet, hogy azt mondta kolléganőjének, hogy akkor (vigyázat, trágárság következik!) dugja fel a kibaszott dalát a seggébe, és elviharzott.

Elton John régóta ismert arról, hogy simán kritizálja a leghíresebb popsztárokat is, a leghíresebb összetűzése Madonnával volt. A most megjelent cikk és könyv szerint Tina Turnerrel azonban később sikerült megbeszélniük, hogy teljesen más a stílusuk, ami miatt a közös turné egy rossz ötlet volt, de végül barátok maradtak. A fenti borítókép 1975-ben készült.