A nevadai The Shade Tree szervezet, mely a családon belüli erőszak áldozatainak nyújt menedéket, a Közösség hőse díjjal jutalmazta Christina Aguilerát, aki könnyeivel küzdve köszönte meg az elismerést. A díjátadóról Insta-oldalára is posztolt, ahol felelevenítette, gyerekkorában milyen szomorú pillanatokat kellett megélnie. 

Az énekesnő néhány statisztikát is írt a bejegyzésében, mely szerint az USA-ban minden 4. nő és 7. férfi érintett a családon belüli erőszakban. A szomorú valóság után megosztotta saját gyerekkori emlékeit is.

Emlékszem, gyakran az éjszaka közepén keltünk fel, és menekültünk el otthonról anyával és a húgommal, csak annyi ruhát vittünk magunkkal, ami éppen rajtunk volt. Keresztülautóztunk az államon a nagymamámhoz, ott találtunk menedéket

- írta Christina Aguilera. 

Az énekesnő több dalában is énekel  erőszakos, alkoholista apjáról, a Fighter című számát lényegében neki címezte, megköszönvén, hogy harcossá tették őt a gyerekkori élményei. Az Oh, Mother című dalában pedig anyja előtt hajt fejet, akinek rengeteget kellett tűrnie alkoholista férjétől, aki fizikálisan is bántalmazta nemcsak őt, de gyerekeiket is.