„Nincs mit mondanom.”

Nagyjából így foglalható össze Friderikusz mondandója.  Az ACnews újságírója  könnyeket és fáradságot sem kímélve utolérte telefonon Friderikusz Sándort, hogy megtudakolja, mivel foglakozik manapság a legendás tévés. Friderikusz azonban nem volt nyitott a társalgásra. Telefonon pusztán annyit árult el, ha nincsenek valódi kérdések, nincsenek válaszok sem. A Velvet utoljára 2018-ban írt róla, a Bors cikke nyomán. Méghozzá arról, hogy nem bírt uralkodni az indulatain mikor egy szálloda halljában perlekedett a Music Fm vezetőjével, akkori műsorának megszüntetése miatt.

A cikkben hosszasan értekeznek arról, hogy mióta húzódott vissza a közszereplésektől Friderikusz, sőt még egy Facebook-csoportot is bemutatnak, melynek 5 ezer tagja hosszú idő óta azon tanakodik, mivel töltheti napjait az egykori tévés. Az írásból az is kiderül, hogy utolsó interjúját Szilágyi Jánosnak adta, tavaly év végén. Az akkori beszélgetésben szóba került, hogy hízása mögött egészségügyi problémák állnak, illetve az is, hogy nagyon jó anyagi körülmények között él, így nem kell különösebben dolgoznia ahhoz, hogy megéljen.  

Ha lenne valami mondanivalóm, azt már megtettem volna valamelyik fórumon. (...) Ha csak ennyi a kérdés, akkor nincs miről beszélnünk. Nem véletlenül nem nyilatkozom egy ideje. Egyszerűen nincs mit mondanom

- fejtette ki röviden az újságírónak, miután az hogyléte felől érdeklődött.