Augusztus elején történt, hogy 2 év együttlét és egy leánykérés után Kárpáti Rebeka és szerelme különváltak. A műsorvezetőnő, igaz, csak szűkszavúan, a Bestnek mesélt a történtekről. 

Azt hiszem, nem volna bölcs most kibeszélni a problémáinkat, de annyit mondhatok, nem egy harmadik fél miatt vetettünk véget a kapcsolatunknak, békésen váltunk el, közösen döntöttünk

- nyilatkozta a magazinnak.

Kárpáti Rebekának azért is furcsa a mostani helyzete, mert lényegében még sosem volt szingli, mindig párkapcsolatban élt, sosem szeretett volna egyedül lenni. Most viszont mégis erre szánja rá magát, mert bár lennének randevúpartnerei, ő most magára szeretne fókuszálni. 

Még nincs teljesen túl a szakításon, ezért 1-2 hétre ki szeretne szakadni a hétköznapi rohanásból, úgyhogy Balira utazik, hogy pihenhessen és felerősíthesse a belső hangját. 

A szakítás után úgy véltem, segíthet, ha egyes-egyedül eltűnök két hétre, a telefont pedig a bőröndöm alján hagyom (...) Igyekszem minden felületről kicsit eltűnni, megismerni, felerősíteni a belső hangomat, a gondolataimat

- nyilatkozta a Bestnek.