A GQ magazinnak van egy sorozata a Youtube-on, amiben színészek „legikonikusabb” szerepeikről beszélnek. Csütörtökön jelent meg a legfrissebb rész, amiben Arnold Schwarzenegger foglalja össze karrierjének csúcspontjait. A több, mint fél órás videóból a legérdekesebb rész valószínűleg az, amikor a Total Recall – Az emlékmás című 1990-es filmről van szó. Ennek kapcsán a 72 éves híresség említi Andy Vajnát, akinek vezetéknevét Vanjaként ejtve ki. A Total Recallról szóló részlet 23:40-nél kezdődik, Andy Vajna, aki a színésszel jó kapcsolatot ápolt, körülbelül 24:04-nél kerül szóba.

Schwarzenegger a következőt meséli a Total Recall elkészültének történetéről:

Sok-sok éve akartam már a Total Recallt. Dino De Laurentiis volt a jogok tulajdonosa, és ő Jeff Bridgeszel akarta megcsinálni. Ezért nagyon boldog voltam, amikor egyszercsak pénzügyi gondjai lettek Dino De Laurentiisnek, és el kellett adnia a projektek közül néhányat, és az egyik projekt, amit eladott, a Total Recall volt. Azonnal felhívtam Andy Vanját és Mario Kassart, és mondtam nekik, hogy ezt a projektet meg kell vennetek nekem. Még ugyanazon a délutánon, amikor felhívtam őket, megvették a projektet Dinótól.

A filmmel kapcsolatban azt jegyzi még meg többek között, hogy a kedvenc része az benne, amikor agyonlövi a gonosz feleséget játszó Sharon Stone-t.

És ha már a Vajna név kiejtésénél tartunk, körülnéztem, hogy Schwarzeneggerhez hasonlóan más angol nyelvű videókban is megcserélik-e a két egymás mellett levő mássalhangzót, de úgy tűnik, ez a kiejtési mód az osztrák színész sajátja lehet, mert például itt és itt is egyértelműen Vajna hangzik el. Bónusz: ebben a videóban viszont egy francia hírolvasó az anyanyelve kiejtési szabályainak megfelelően a j betűt zs-nek ejti, így [vazsna] vezetéknévvel említi a januárban elhunyt producert.

Frissítés:

Egy olvasónk szúrta ki (köszönjük!), hogy az egyik videóban mutatják Sylvester Stallone egy tweetjét, amiben a színész szintén Schwarzeneggerhez kiejtéséhez hasonlóan, Vanyának írja a producer vezetéknevét. Íme.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Schwarzenegger Andy Vanjaként említi Andy Vajnát egy friss interjúban

Egy új videóban Schwarzenegger legnagyobb szerepeire emlékezik vissza, Andy Vajna neve a Total Recall kapcsán kerül szóba, de sajátos kiejtéssel.

12 · Oct 30, 2019 07:27am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments