Váratlan dolog derült ki az X-Faktor versenyzőjéről. Mária Mamah elárulta, hogy Bartók Béla dédunokahúga - emellett pedig azt is, hogy szörnyű tragédia érte 13 éve korában.

A versenyző a Blikknek adott interjút, amelyben elárulta, hogy 13 évesen autóbaleset szenvedett, és elvesztette a szüleit. Szerinte merénylet történt.

Édesanyám, Jutka, apukám, Okpoma Matthew, az ikertestvérem, Theresa, a sofőr és én voltunk az autóban. Egyszer csak egy hatalmas durranást, robbanást hallottunk, majd az autó felborult, és az árokban kötöttünk ki. Utólag derült ki, hogy a keréknél történt valami. Apu már a helyszínen meghalt, anyu kiesett az ablakon, de túlélte. Kórházba vitték, de pár órával később ő is meghalt. Én mindig azt hittem, ilyen csak a filmekben történik, és hogy az én családom olyan tökéletes, hogy minket nem érhet semmi baj. Szentül hittem, hogy anyukám túléli a balesetet, de sajnos nem így lett.

– mondta a lapnak Mária Mamah.

A lány szülei Magyarországon ismerkedtek meg, majd együtt tértek vissza Nigériába, ahol édesapja politikai pályára lépett.

Apu szerette volna megváltoztatni az országot, hogy az ne legyen korrupt. Hamar került magas pozícióba, így sok irigye volt, fenyegetéseket is kapott. Az autóbaleset után nem volt nyomozás, akkor még nem olyan világ volt ott kint, ezért sosem derült ki hivatalosan, hogy mi történt. Mi, az egész család úgy gondoljuk, hogy nem baleset volt valójában

– emlékezett vissza keserűen a versenyző, aki a tragédia után testvéreivel együtt Magyarországra utazott, ám végül a nővére nevelte fel Amerikában.

Szerettem kint élni, de nyolc éve úgy döntöttem, hogy Magyarországra költözöm. Én magyarnak érzem magam, és bár néha töröm a nyelvet, ez a hazám, itt vagyok itthon. Sokan nem hiszik el, hogy magyar vagyok, vagy hogy Bartók Béla rokona, mert csak egy feka lánynak látnak, de engem már ez nem érdekelt. (...) Nekem sokat jelent a családom múltja, a gyökereink. Nagyon gyakran hallgatok otthon Bartókot, próbálok tanulni belőle és inspirálódni. Nekem is a zene a mindenem, az életem, így örülnék, ha csak negyedannyit elérnék, mint ő

 – mesélte büszkén a mentorházba már biztosan bejutott Mária Mamah, aki jelenleg csak azt sajnálja, hogy az ikertestvérével nem tartja a kapcsolatot.