Október végén drogot és bevándorlókat találtak Cicciolina egyik luxusapartmanjában, a rendőrség azóta is nyomoz, Staller és fia,  Ludwig Koons pedig várják a tárgyalást. Az egykori pornódíva igazi bírósági tárgyalás-halmozó, ha az elmúlt időszakot vesszük, csak itthon legalább 10-20 cikk jelent meg különböző peres ügyeiről, egykori férjével való rossz kapcsolatáról, vagy fia, az ifjabbik Koons zűrös ügyeiről. Az olasz és esetenként angol nyelvű cikkekről nem is szólva. A kalandos életű ex-politikus hétköznapjai olyanok, akár egy túlkokainozott forgatókönyvíró első alkotása, minden van benne, ami egy akciódús tesztoszteronmozi megkíván.

Sorra vettük Staller, az elmúlt években terítékre került legizgalmasabb, legszürreálisabb ügyeit, hogy Ön is képbe kerüljön, vagy ötletet merítsen legújabb filmötletéhez.   

Gyerekrablás, örökre szóló elfogatóparancs Amerikában

Kezdjük a legelején. Még 1993-ban vált el művész férjétől, Jeff Koonstól. A New York-i bíróság akkor az apának ítélte közös gyereküket, Staller ekkor elrabolta a saját fiát. A szokatlan ügyet egyszerre tárgyalta az amerikai, az olasz és a magyar bíróság is, végül arra jutottak, hogy nem követett el bűnt Cicciolina - legalábbis itt Európában. Amerikában azonban a New York állami Legfelsőbb Bíróság által kiadott letartóztatási végzést soha nem vonták vissza, a mai napig érvényben van, sőt 2019 elején megújították, így akár nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki ellene.

Per a Goggle-el szemben a lovas pornófilm miatt

 70 millió dolláros, azaz nagyjából 19 milliárd forintos kártérítési pert indított az amerikai óriáscéggel szemben, ugyanis állítja, a keresőprogram az egyik fő oka, hogy a mai napig összekötik a nevét és a lóval való közösülést. 2018 januárjában mesélt a Blikknek a nagyszabású pereskedésről.

Soha nem csináltam semmit állatokkal! Egy kígyóval táncoltam a filmben, de ennyi. Örülnék, ha ez végre tisztázódna, és soha többé nem azonosítanának ilyesmivel

A 0069-es kém 

Egy olasz tévéműsorban vallott ügynökmúltjáról nem is olyan régen. Az Intercontinentalban dolgozott pincérnőként annak idején, mikor beszervezték. persze nem kellett szuper gonoszokkal épülettetőkön ázsiai harcművészeti bemutatót tartania, feladata szerint a szállodába érkező külföldi vendégekkel kellett összebarátkoznia és így kikérdeznie őket utazásuk céljáról. Cicciolina a "Gyónás" című talkshowban azt mondja, a munkát azért hagyta abba, mivel veszélyessé vált. Látta, hogy követi valaki, attól tartott, hogy meg fogják gyilkolni. Végül disszidált is Olaszországba.

Harcikutya tenyésztés- egy év börtön

Pár éve Cicciolinát, első fokon egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Olaszországban, méghozzá biztosítási csalásért. Az egész ügy egy kutyaharapással kezdődött, Staller jelentkezett a biztosítónál, hogy három hónapig munkaképtelen volt a kutyatámadás miatt. Minden rendben is ment volna, ha a biztosító nem jön rá, hogy a számlák, amiket Cicciolina a rehabilitációról benyújtott egy olyan férfitól származnak, aki Olaszországban nem is praktizálhat. A hatóság aztán azzal gyanúsították meg, hogy összejátszott a csaló férfivel. A tárgyalás azóta is húzódik. De nem ez volt az egyetlen kutyás ügye, fia, Ludwig rajong az Amerikai staffordshire terrierekért, és tenyészti is őket, édesanyja pedig egy sétáltatás alkalmával nem tudta féken tartani az egyik ebet, aki megharapta a szomszédjukat. A per ebben az ügyben is tart még.