1918-ban november 11-én fejeződtek be az első világháború hadi eseményei a nyugati fronton. Azóta ezen a napon emlékeznek meg többek között Angliában is az első világháborúban meghalt katonákra és civilekre. Az angolul Remembrance Dayként ismert megemlékezésen a királyi család tagjai idén is is tiszteletüket tették, amire Meghan Markle egy majdnem 600 ezer forintos Stella McCartney-kabátban érkezett. 

Az lenti képen látható kabát 1.545 fontba, vagyis körülbelül 545 ezer forintba kerül. Ez még önmagában nem is jelentett volna problémát az angoloknál (a királyi család tagjai általában híres divattervezők ehhez hasonló árú ruháit hordják), azt viszont már sokan kifejezetten ízléstelennek tartották, hogy a ruhát tervező Stella McCartney Instagram-oldalára kitette, hogy a hősi halottaknak dedikált megemlékezésen Meghan Markle az ő ruháját viselte. 

Valószínűleg a divattervező is rájött, hogy az emléknap eseményeit nem kéne felhasználnia ruhái reklámozására, ugyanis az első negatív kommentek után nem sokkal Stella McCartney le is törölte a posztját. 

A megemlékezés napját arra használni, hogy reklámozd a ruháidat, tiszteletlenség. Emberek haltak meg a világháborúban, te pedig arra használod ezt az alkalmat, hogy képeket posztolj és reklámozd a ruháidat. Helytelen

- írta az egyik kommentelő. 

Nem ez a megfelelő alkalom, hogy áruld a ruháidat. Ez rendkívül ízléstelen. Többet vártam volna tőled, Stella

- írta a divattervező másik követője. 

Szerencsére a Daily Mail lefotózta a mostanra törölt bejegyzést, amit ide kattintva ön is megnézhet.