Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi nehéz döntés előtt áll. A zenész hosszú évtizedek óta áll már a színpadon, ennek azonban most meg lett a böjtje, ugyanis súlyosan károsodott a hallása.

A még mindig tárgyaló zenész nyári turnéja elején vette észre, hogy valami nem stimmel a hallásával. Először a magas hangokat nem észlelte koncertje közben, majd kiderült, ez a probléma a hétköznapok során is jelentkezik, ugyanis egyre gyakrabban kellett visszakérdeznie a családi ebédek alatt is.

Végül egy specialista közölte a keserű hírt. A szakember szerint csak műtéttel, vagy hallókészülékkel menthető meg Galabos Lajos hallása.

Azt mondta, már most komoly halláskárosodásom van, leginkább az akusztikai hallásom sérült. Műtéttel vagy segédeszközzel, vagyis hallókészülékkel lehet rajta segíteni, de ami a legfontosabb: sürgősen abba kellene hagynom a koncertezést, mert meg is süketelhetek

– mondta a zenész a Story Magazinnak.

Galambos Lajos a diagnózis ellenére nem tervez kés alá feküdni, és hallókészüléket sem szeretne viselni, ezért Malajziába utazott, ahol reményei szerint egy különleges hangterápia segít majd neki a gyógyulásban. Elmondása szerint ha kell, a világ végére is elutazik a gyógyulás érdekében.