Májusban csődölt be Jamie Oliver három étteremláncának 20 egysége is, több mint 1000 munkavállalója veszítette el a munkáját. A mesterszakács az angol Graham Norton show legutóbbi részében mesélt a csődről és jövőbéli terveiről, melyről a Daily Mail is beszámolt. 

13 év kemény munkája volt benne, a Fifteen (az első étterme) a gyerekem volt, de elfogyott a pénzem, elfogyott mindenem. Nagyon nehéz volt, de tovább kell menni, és össze kell szedni magad

- beszélt a csődről Jamie Oliver a talkshow-ban. 

A mesterszakács szerint megtapasztalta az élet nagyon pozitív és nagyon negatív oldalát is, de ő az előbbire szeretne koncentrálni. A műsorban arról is megkérdezték, szeretne-e újabb éttermeket nyitni, mire a híresség azt felelte, előbb kivárja a Brexit gazdasági következményeit. 

Mindenféleképpen gondolok rá, de semmiképpen nem a brexit előtt

- mondta. 

Jamie Oliver szerint kevés jó hírt kaphattak azok az angolok az utóbbi 5 évben, akiknek van valamilyen üzletük, és valószínűleg még ezután is gazdaságilag kedvezőtlen időszak várható. 

Bár több étterme is csődbe ment Jamie Olivernek, nem az összes. A Várnegyedben található Jamie Oliver's Italian például továbbra is zavartalanul működik.