Egy amerikai plasztikai sebész, Dr. Julian De Silva időt és energiát nem sajnálva egy különleges számítógépes szoftver segítségével kiszámította, hogy ki az a három világsztár, akik a legszebbek a világon. Bár a szépség megítélése relatív  a program az arcok felépítése alapján megvizsgálta, hogy mennyire felelnek meg az aranymetszés szabályainak – írta meg a Mirror.

A felhasznált matematikai formula, egyébként több ezer évvel korábban lefektetett szabályokat is figyelembe vett, illetve, többek között Leonardo Da Vinci szépségről alkotott elméleteit is felhasználta, amit a feltaláló festményeinél és szobrainál alkalmazott.

A program elsősorban tehát, azt vizsgálta, hogy a szemek, az orr, a szemöldökök, a száj, az áll és a homlok milyen távolságra helyezkednek el egymástól és ezeket figyelembe véve megállapítja, hogy a fej, illetve az arc mennyire arányos. 

Amennyiben a számítások helyesek, 

Bella Hadid  94,35 százalékos eredménnyel végzett az első helyen, azaz neki van a legszebb arca jelen pillanatban a sztárok közül.

Persze arra a vizsgálat nem tért ki, hogy az adott személy mennyi beavatkozást vállat be ahhoz, hogy csupán pár tized százalékponttal maradjon el a 100 százalékosan tökéletes arctól. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

You know I like my Bourbon neat🖤

Bella (@bellahadid) által megosztott bejegyzés,

A második helyre Beyonce lett a maga 92,44 százalékával, a harmadikra pedig Amber Heard 91,85%-al. A cikkből egyébként nem derül ki, hogy mekkora adatbáziból dolgoztak, és hogy kiket vettek mintának.

A TOP 10-es lista tehát így állt össze a vizsgálat szerint:

  1. Bella Hadid – 94.35%
  2. Beyoncé – 92.44%
  3. Amber Heard – 91.85%
  4. Ariana Grande – 91.81%
  5. Taylor Swift – 91.64%
  6. Kate Moss – 91.05%
  7. Scarlett Johansson – 90.91%
  8. Natalie Portman – 90.51%
  9. Katy Perry – 90.08%
  10. Cara Delevingne – 89.99%.