Az utolsó előtti élő műsorban esett ki az X-Faktor egyéni stílusú versenyzője, Manuel. A fiatal énekessel mi beszéltünk elsőként, miután kiderült, hogy a nézők nem őt, hanem Vanek Andort juttatták tovább. 

Hogy érzed magad?

Jól. Nem mondom, hogy erre az eredményre számítottam, de most úgy érzem, akkora teher ment le a vállamról, hogy el sem tudom mondani. Nagyon jó érzés lesz kipihenni magam fél év után, még el sem tudom nagyon hinni, hogy mi történt. Holnap még biztos másnapos leszek, de a következő hét a nyugalomról fog szólni.

Ezek szerint más végeredményt jósoltál a ma estének?

Nem számítottam arra, hogy én fogok kiesni, de ennek ellenére egyáltalán nem vagyok csalódott, sőt. Azt azért nem akarom mondani, hogy boldog vagyok, hogy így alakult, de a többiek jobban megérdemelték a továbbjutást, mint én.

Miért gondolod így?

Azért, mert ha csak azt nézem, kinek milyen énekhangja van, nekik mindenképpen sokkal brutálabb. Nagyon szurkolok nekik.

Kit tartottál a legnagyobb vetélytársadnak?

Tibit. Hihetetlen hangja van.

És kinek szurkolsz?

Azt még nem szeretném elmondani (nevet).

Leginkább saját számaidat adtad elő a versenyben. Honnan jön az ihlet?

Nem tudom. Mindig írogatok valamit. Ha éppen nem csinálok semmit, benyomok egy alapot és elkezdek egy szövegen gondolkodni. Az X-Faktor előtt is így csináltam, most is így csinálom.

Melyik a legboldogabb élményed a műsorból?

Még a legelején, az élő show előtti székes feladat, amikor mind a négy mentor felállva tapsolt nekem. Akkor tudtam legjobban úgy kiállni a színpadra, hogy egyáltalán semmi sem feszélyezett, nem gondolkodtam, csak énekeltem.