A térképészből divatbloggerré avanzsált lány az influenszerkedés árnyoldalairól mesélt

2019.12.10. 15:29

A Festy művésznévre hallgató, eredeti foglalkozását tekintve térképész divatblogger volt a Mokka egyik vendége. A Hogyan legyél milliomos influencer? című könyv szerzőjét azért hívták meg a műsorba, hogy az influenszerkedés árnyoldalairól meséljen. 

Festy azzal kezdte a rövidke interjút, hogy kijavította a műsorvezetőket, és közölte, ő nem influenszernek, hanem divatbloggernek tartja magát. Kezdetben még térképészként dolgozott, a bloggerkedés csak hobbi volt, most viszont már az utóbbiból tartja fent magát. 

Ott lesz belőle munka, amikor annyi bevételed lesz belőle, hogy fenntartja magát az egész rendszer

- mesélte a divatblogger/influenszer, aki szerint meg lehet élni ebből a tevékenységből is..

A Hogyan legyél milliomos influencer? könye címét figyelemfelkeltőnek tartja, de a pénzcsinálás helyett inkább motiváló sorok és tanácsok találhatóak benne, valamint az ő 10 éves influenszer múltjának élményeit, tapasztalatait írja le. 

Arra a kérdésre, hogy szerinte mitől lesz egy influenszer hiteles, nem igazán tudott válaszolni, szerinte ez mindenkinél mást jelent. Ő például csak arról ír, amivel tud azonosulni, ettől pedig már hitelesnek is tartja magát. 

Az influenszer szót szitokszónak tartja, ezt nap mint nap átéli:

Ha a környezetemben azt mondom, divatblogger vagyok, azt mondják, hogy jaj, influenszer. Most már azt szoktam mondani, térképész vagyok, mert van egy szakmám

- mondta a műsorban.