Éhségsztrájkkal próbálja megmenteni életveszélyessé vált házát Szalay Krisztina színésznő

2019.12.11. 10:12

Szalay Krisztina színművész, író-rendező éhségsztrájkba kezdett, hogy végre célt érjen otthona megmentésével. Budai házuk egy a szomszédban zajló építkezés miatt került veszélybe. A művész azt mondja: már végigjárta a hivatalokat, hogy segítséget kérjen, de ezidáig csak süket fülekre lelt. A helyzet kritikus, az otthona lassan lakhatatlanná válik. 

A szomszéd építkezése miatt dől a fejünkre a házunk. Eddig 300 ezret költöttem szakértői véleményekre, hogy valaki igazolja a helyzetemet, de hasztalan. Teljesen tehetetlen vagyok, és támfalat sem kapok. Csak az emberi empátiában bízhatok, könyörögtem, hogy állítsák le a munkagépeket, de mindhiába

– mondja el a Blikknek a színésznő, aki végső elkeseredésében éhségsztrájkba kezdett tegnap délután. Az épületen a napilap beszámolója szerint óriási repedések futnak végig.

Magyar Hang cikkéből, illetve a színésznő Facebook videójából az is kiderül, hogy már november elején írt az Építésfelügyeletnek, akik azt a választ adták, hogy postán értesítik majd a szomszédot, hogy vizsgálják ki mitől csúszik és reped több ponton a házuk. Eddig azonban ez nem történt meg.  

Leülök a szomszéd háza elé és éhségsztrájkba kezdek. Addig, amíg a támfalat nem építik fel. Gyorsnak kell lenniük, mert hideg van. És a fizikumomat már eléggé lelakták. Akinek van netán utcai fűtő állványa, megköszönöm, ha elhozza. (...) 25 éve lakunk ebben a családi házban, de mostanáig semmi különösebb gondunk nem volt az épülettel. Idén ősszel azonban repedések jelentek meg a ház falán. Először a szobában vettük észre, majd az idő előrehaladtával már kívülről is látszottak a rések. S ami igazán elkeserítő, ha lassan is, de folyamatosan nőnek a repedések

– mondta a Magyar Hangnak az elkeseredett színésznő.

Számos kollégája kiáll Szalay mellett, igyekeznek felhívni a figyelmet az igazságtalanságra. Szirtes Ágnes így nyilatkozott a Blikknek az ügyről:

Kriszta egy áldozatkész, szamaritánus lélek, mélyen elszomorít, ami vele történik. Éppen az ő fejére fog dőlni a háza, aki annyi embernek segített otthonhoz, lakáshoz jutni. Amiben csak tudom, szeretném őt segíteni, neki is három gyermeke van.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Éhségsztrájkkal próbálja megmenteni életveszélyessé vált házát Szalay Krisztina színésznő

A művész már minden hivatalos utat bejárt, eddig eredménytelenül. Otthonán repedések jelentek meg a szomszédos építkezés miatt.

18 · Dec 11, 2019 10:12am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments