Bár idén több olyan versenyző is megfordult az X-Faktorban, aki már korábban is szerencsét próbált a műsorban, a legtovább Zdroba Patrik jutott. Tavaly a mentorházban búcsúznia kellett a versenytől, idén azonban nem csak, hogy bejutott az élő showba, de a harmadik legjobb énekesként végzett. Zdroba Patrikkal a döntő után beszélgettünk.

Hogy érzed magad?

Nagyon boldog vagyok. Én is Tibinek szurkoltam. Ebből a szempontból mindegy lett volna, hogy második vagy harmadik vagyok. Azért szerettem volna bejutni a fináléba, hogy Lacival elénekelhessem a saját dalát, és aztán a The Final Countwodnt is újra előadhattam volna. Jó lett volna végig a színpadon állni.

Ezek szerint elégedett vagy a végeredménnyel.

Úgy gondolom, hogy az a nyeremény nagyon jó helyre került. Kívánom Tibinek, hogy jöjjön helyre az életük, hogy énekeljen tovább, és a tehetségéből emelje fel a családját és önmagát, mert ez a helyes út.

Végsősoron úgy érzed, megérte ismét jelentkezned a műsorba?

Szerintem mindennek megvan az oka. Tavaly kiestem, idén pedig bejutottam, és Laci lett a mentorom. Ki tudja, hogy tavaly meddig jutottam volna? Lehet, hogy az első élő showban kiestem volna. Viszont idén Lacival egy olyan utat vittünk végig, ami szerintem az egész X-Faktor történelmében egyedi dolog volt, hogy egy mentor ennyire részt vett a produkciókban. És megkoronázhattuk ezt az egészet azzal, hogy a döntőben konkrétan részese volt a produkciónak, méghozzá nem is akárhogyan.

Lacival továbbra is szeretnél együtt dolgozni?

Nagyon szeretnék a jövőben még egy közös dalt vele. Nagyon jól összeillik a hangunk, bár sajnos ezt most nem hallhatták a nézők.

Mi volt a legnagyobb élmény, amit az X-Faktor adott neked?

Az, hogy Miklósa Erikával énekelhettem egy színpadon, aki egyébként ma eljött hozzám, és itt támogatott engem a színfalak mögött. Én elmondhatom, hogy nyertem ezzel az egésszel, és boldog vagyok.

Mi volt a legnagyobb nehézség a műsor alatt?

A legnagyobb nehézséget a gégegyulladásom okozta. Betegen csináltam végig a versenyt, amit szerencsére senki nem vett észre, de még most is küzdök vele.

Milyen leckét tanított meg neked ez a verseny?

Ha hiszel magadban, és küzdesz az álmaidért, akkor nincs lehetetlen. Mindig van egy olyan pont, ahol az ember feladná, és ott kell megragadni azt a pillantot, seggbe rúgni, és menni tovább. Akkor te kerekedsz felül, és te győzöl, nem a rossz dolog, ami visszatart.

Mit gondolsz, hogyan fog most változni az életed?

Remélem, hogy az éneklés megmarad nekem, és lehetek elismert énekes Magyarországon. Nagyon szeretnék arénákat megtölteni. Bízni és reménykedni tudok ebben. Az a tervem, hogy éljem az álmom tovább. Az elszomorít, hogy ezt már nem tudom az X-Faktorban tenni, hiszen eltűnik az életemből ez a hétről-hétre való készülődés, a közös órák Lacival és az énektanárommal. Nagyon nehéz, de boldog vagyok, hogy mindezt megélhettem, és hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott.