Az idei évben két 16 éves srác mérkőzött meg egymással az év énekese címért. Bár a győztes Ruszó Tibor lett, Vanek Andor nem csügged az eredmény miatt. Rengeteg élményt, tapasztalatot és barátot is szerzett a műsor alatt, és eszében sincs abbahagyni az éneklést. Vanek Andorral a finálé után beszélgettünk.

Milyen érzelmek vannak benned az eredménnyel kapcsolatban?

Nem vagyok csalódott egyáltalán. Nagyon boldog vagyok, tök sok mindent átéltem, és ezért hálás vagyok.

Melyik a legemlékezetesebb élményed?

Sok ilyen van. Az egyik legnagyobb az a mai utolsó dalom volt. Ez egy nagyon nehéz dal, és tudni kell, hogy iszonyatosan fáradt voltam a végére, de úgy érzem, hogy tökéletesen sikerült. És a végén volt egy magasabb hang, ami nem volt belekalkulálva, és annyira elkapott a hév... annyira élveztem, hogy egyszer csak kiénekeltem.

Mi volt a legnagyobb lecke, amit megtanultál az X-Faktor alatt?

Talán az, hogy kicsit meg vagyok ruházva, kapok jócskán hideget. Ebből fel kell tudni állni, és ilyen téren sokat fejlődtem. Illetve, ha sok nehéz feladatot kapok a nyakamba, akkor ne kezdjek el pánikolni, hogy ezzel mi lesz, vagy hogy nem sikerül, hanem épp az ellenkezőjére törekszem, hogy minél jobb legyen.

Mit gondolsz, hogyan fog most változni az életed?

Nagyon remélem, hogy jócskán meg fog változni. Jó sok fellépés, saját dalok. Nagyon szeretném ezt az életvitelt tovább vinni.

A jövőben is szeretnél Alexszel dolgozni?

Persze, és fogunk is! Pont beszéltük is ezt az előbb, hogy nem fogjuk elfelejteni egymást, és tartsuk mindenképpen a kapcsolatot. És persze nagyon szeretnék vele közös dalt. Óriási élmény volt a zenekarával együtt zenélni. Remélem, nem ez volt az utolsó ilyen.