Dombóvári Istvánnak az év utolsó napja is munkával telik, a Budapest Kongresszusi Központban adja elő # Kettőskereszt vagy amit akartok c. műsorát. A humoristát műsoráról és újévi fogadalmáról is kérdeztük.

Miről szól a szilveszteri stand-upod? 

A # Kettőskereszt vagy amit akarok a jelenlegi színpadi műsorom szilveszteri kiadása lesz, nagyobb helyen, néhány extrával. Az ember és a technológia kapcsolatáról szól, és arról, hogy ez néha eléggé visszájára fordul. Beszélek a 40 feletti életről is, hogy mennyire másmilyennek képzeltük el ezt az időszakot 20 évesen.

Jól gondolom, hogy az első téma kicsit rímel legutóbb megjelent, Netperces novellákcímű kötetedre?

A téma igen, de a megközelítés nem, másképp reflektálok a technikai fejlődés okozta viszontagságokra. Teljesen más írásban és szóban kommunikálni, még ha ugyanarról a dologról is van szó.

Mit csinálnál, ha nem dolgoznál az év utolsó éjszakáján?

Akkor is dolgoznék, szeretem ezt csinálni. A céltalan bulizás nem az én stílusom. Fellépés után visszavedlek a saját énembe, és szűk családi körben ünneplünk.

Szoktál újévkor fogadalmat tenni?

Sosem. Ha bármilyen fogadalmat akarok tenni, vagy egy célt meghatározni, azt március 28-án is megtehetem. Ebből a szempontból január elseje semmivel sem különlegesebb időpont az év bármely másik napjánál. Maximum a NAV-nak fontos a dátum, mert egy új adóügyi év kezdődik.

Na és a karácsony? Azt hogyan ünnepled meg, van valamilyen különleges hagyományod?

Nem igazán. Mindenkivel külön-külön is karácsonyozunk. A párommal kettesben, a párom családjánál, és az én családomnál is. A lényeg, hogy senki se maradjon egyedül, ez a mi hagyományunk.