A 2019-es év nem volt túl kellemes Kevin Spacey számára. A színészt több alkalommal is szexuális zaklatással vádolták meg. Legutóbb júniusban számoltunk be arról, hogy ejtették ellene a vádakat, ugyanis a felperes megtagadta a vallomástételt.

Spacey azóta nem sokat szerepelt a nyilvánosság előtt, ahogyan azonban ő fogalmaz, ki nem hagyta volna az alkalmat, hogy boldog Karácsonyt kívánjon.

A színész Youtube-ra posztolt egy elég hidegrázós videót, amelyben végig úgy beszél, mint a Kártyavár című sorozatban hozott karaktere, Frank Underwood.

Ugye nem gondoltátok, hogy kihagyom az alkalmat, hogy boldog Karácsonyt kívánjak? Elég jó volt ez az év, és hálás vagyok, hogy újra egészséges vagyok. Ennek fényében változásokat vezettem be az életembe, és titeket is erre biztatnálak

– kezdi sejtelmesen Spacey, majd miután elmormogja, hogy reméli, 2020-ban több pozitív dolog vár ránk, így zárja mondandóját:

Tudom, mit gondoltok. Hogy ez most komoly? Halálosan komoly. De bízzatok bennem, ez nem ennyire bonyolult. Ha legközelebb valaki valami olyat tesz, ami nem tetszik nektek, támadhatjátok. De vissza is tarthatjátok a dühötöket, és tehettek valami teljesen váratlant: öljétek meg az illetőt a kedvességetekkel

Ezután Spacey még egy kicsit bámul a kamerába, majd megpiszkálja a tüzet. A bizarr jelenet alatt egyébként többen is értekeznek arról, hogy valójában mi célt szolgált ez a videó. Egy kommentelő egyenesen tiszteletreméltónak nevezte, hogy a színész nyitva merte hagyni a hozzászólás lehetőségét.